Τορναρίτης:Θα με στηρίξουν κι αριστεροί-Με παρακάλεσε η ηγεσία για την ενότητα

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο Νίκος Τορναρίτης μετά και την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητάς για τη Δημαρχία της Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «βρήκα μπροστά μου την πρόκληση, βρήκα την μεγάλη επιθυμία και παράκληση της παράταξης μου και αποδέχτηκα την μεγάλη ευθύνη, γιατί δεν σας κρύβω ότι αυτή η αλλαγή πλεύσης είναι και μεγάλη ευθύνη. Όμως θα πω το εξής είμαι για χρόνια στην πολιτική, υπηρέτησα σε πολλά επίπεδα δράσης, αλλά η μεγάλη μου αγάπη ήταν πάντα η Λευκωσία.

Όλες αυτές οι εικόνες οι εμπειρίες, οι δράσεις θα τις μεταφέρω μαζί βεβαίως με την εμπειρογνωμοσύνη

και τις συμβουλές των προηγούμενων Δημάρχων αλλά πάνω από όλα με την σφραγίδα των πολιτών».

Ακολούθως, ανέφερε ότι «πρώτα από όλα θέλω να σας πω και μάρτυρες μου οι Λευκωσιάτες ότι όλα τα χρόνια που βρίσκομαι στη Δημόσια Σφαίρα βρίσκομαι πάντα με τους απλούς ανθρώπου της καθημερινότητας. Γνωρίζω βήμα - βήμα,  γωνιά γωνία και την Λευκωσία και την ύπαιθρο της».

Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος να μιλήσει με τον λεγόμενο Δήμαρχο της κατεχόμενης Λευκωσίας, ο Νίκος Τορναρίτης απάντησε ότι «είμαι έτοιμος να συνομιλήσω με τον οποιονδήποτε για το καλό της πόλης. Εγώ δεν πρόκειται να λαϊκίσω, ούτε θα σας πω σήμερα ότι είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος, όλοι ξέρουν την πολιτική μου διαδρομή και παρουσία, δεν θα κρυφτώ πίσω από λέξεις».

Μάλιστα, ο Νίκος Τορναρίτης μίλησε για τα σχέδια που έχει ήδη βγάλει πρόγραμμα για σημαντικά σημεία της Λευκωσίας όπως η Κρατική έκθεση, η Παλιά Λευκωσία, η Μακαρίου και άλλα. Όσο αφορά την Παλιά Λευκωσία, έδωσε έμφαση λέγοντας ότι θα την αναδείξουν, για να μπορέσουν όλοι οι πολίτες της Κύπρου να την απολαύσουν και να την ζήσουν, όπως όλες τις περιοχές εκεί. Τονίσε ότι η Λευκωσία πρέπει να προχωρήσει σε μια δομή αειφόρου πράσινης ανάπτυξης, μπορεί να γίνει και δεν χρειάζονται σημαντικά κονδύλια.

«Καταρχήν πρέπει να σας πω ότι εγώ δεν συμμετείχα σε όλες τις τελευταίες διεργασίες που εγένετο ούτε στη συνεδρία του εκτελεστικού γραφείου παρόλο που είχα το δικαίωμα, αλλά θεώρησα ότι έπρεπε να αφήσω ανεπηρέαστη την ανώτατη ηγεσία του κόμματος μου. Έρχονται άλλες παρατάξεις και μας στηρίζουν και έχουμε παράπονο. Έρχονται Χριστούγεννα σε λίγες μέρες εγώ μοιράζω μόνο αγάπη σε όσους ασκούν κριτική και θα αποδείξω με πράξεις ότι δεν θα περιθωριοποιεί κανένας. Εγώ δεν ζήτησα να αναλάβω αυτήν ακριβώς την ευθύνη που μου δόθηκε σήμερα, με παρακάλεσε η ανώτατη ηγεσία του κόμματος μας να προστατεύσω την παράταξη μας. Καλοδεχούμενες οι κριτικές», ήταν η απάντησή του αναφορικά με τη διαφωνία που διατύπωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου για την υποψηφιότητά του. 

Ερωτηθείς αν υπάρχει ένας Δημοκρατικός Συναγερμός και αν υπάρχουν φωνές που ροκανίζουν την ενότητα απάντησε ότι «ο ΔΗΣΥ πάντοτε είχε δεύτερες και τρίτες φωνές δεν είναι πρωτόγνωρο το φαινόμενο. Ας εργαστούμε όλοι για να ισχυροποιήσουμε και την παράταξη μας αλλά και τον πρώτο δήμο της χώρας μας.

Να εργαστούμε με ζήλο και μεθοδικότητα για να επιτύχουμε τους μεγάλους στόχους της παράταξης».

Τέλος, ο Νίκος Τορναρίτης, δήλωσε ότι «βεβαίως θα με στηρίξουν και οι αριστεροί, κάναμε πολλές διαδρομές και με αριστερούς και με πράσινους και με μπλε και με κόκκινους. Εγώ θα εργαστώ με μόνο το χρώμα της Λευκωσίας, θα αναδείξω, θα ενισχύσω την Λευκωσία και θα την υποστηρίξω».

Δείτε το απόσπασμα: 

Keywords
Τυχαία Θέματα