Αρχή Ραδιοτηλεόρασης: Εγκύκλιος σε ΜΜΕ για χρήση της ελληνικής γλώσσας

H Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρο επισύρει με εγκύκλιο, την προσοχή των αδειούχων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών Οργανισμών και του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου όσον αφορά τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας στα προγράμματά τους και τους καλεί όπως λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Η Αρχή στην εγκύκλιο που δημοσιοποίησε αναφέρει ότι τοποθετείται σε σχέση με το θέμα αυτό κατόπιν λήψης σχετικών παραπόνων από το κοινό.

Ειδικότερα,

η Αρχή επισύρει την προσοχή των οργανισμών στον Κανονισμό 25(1) των περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών Κανονισμών του 2000 (Κ.Δ.Π. 10/2000), ο οποίος προβλέπει ότι οι γενικά αποδεκτοί κανόνες της γραμματικής και του συντακτικού της ελληνικής γλώσσας λαμβάνονται υπόψη και τηρούνται κατά τη σύνταξη, την παρουσίαση και τον υποτιτλισμό των εκπομπών.

Με βάση τον κανονισμό το ίδιο ισχύει και για τη σύνταξη και την παρουσίαση ξενόγλωσσων εκπομπών ή την προφορά ξένων ονομάτων και λέξεων στο πλαίσιο των ελληνικών εκπομπών. Οι ξενόγλωσσες εκπομπές, κατά το δυνατόν, εκφωνούνται από πρόσωπα των οποίων η γλώσσα της εκπομπής είναι η μητρική τους γλώσσα, αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα