Τορέ: «Οι Ελληνοκύπριοι να ξεχάσουν τις περιουσίες τους στην ΤΔΒΚ»

Σύμφωνα με ανασκόπηση του Τ/κ Τύπου από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η Kıbrıs (05.05.23) γράφει ότι για την σημασία του ανοίγματος της περίκλειστης πόλης του Βαρωσιού  μίλησε ο πρόεδρος της λεγόμενης βουλής του κατοχικού καθεστώτος, Ζορλού Τορέ αναφερόμενος στον «πανικό», κατά την έκφρασή του, που βιώνουν οι Ελληνοκύπριοι πάνω στο θέμα αυτό.  

«Μακάρι να είναι αληθείς οι ισχυρισμοί για πώληση των ξενοδοχείων στο κλειστό Βαρώσι», ευχήθηκε ο Τορέ μιλώντας στην Kıbrıs

TV, και πρόσθεσε ότι η «ΤΔΒΚ» έχει κάνει ανοίγματα σε αυτά τα θέματα. Πρόσθεσε και τα εξής: 

«Αν ένας πολίτης της ΤΔΒΚ μπορεί να προβεί σε πώληση, μπορεί να προβεί σε πώληση και ένας Ελληνοκύπριος, ο οποίος απέδειξε ότι η περιουσία του ανήκει.

Υπήρχαν και από εμάς κάμποσοι Τουρκοκύπριοι που πούλησαν τις περιουσίες τους, οι οποίες βρίσκονται στον νότο. Εμείς δεν πανικοβαλλόμαστε. Γιατί πανικοβάλλονται τόσο οι Ελληνοκύπριοι; Το Βαρώσι είναι σήμερα εντός των συνόρων της ΤΔΒΚ και οι Ελληνοκύπριοι αν θέλουν προβαίνουν σε ανταλλαγή, είτε παίρνουν αποζημίωση είτε πωλούν. Αυτά είναι θέματα που αποφάσισε η κυβέρνηση και η βουλή της ΤΔΒΚ. Επομένως, και να φωνάζει και να διαμαρτύρεται η ελληνοκυπριακή πλευρά, το Βαρώσι δεν είναι δικό της». 

Σημειώνοντας ότι έχουν υποβληθεί γύρω στις 7 χιλιάδες αιτήσεις στην «Επιτροπή Ακίνητων Περιουσιών» (ΕΑΠ), ο Τορέ είπε ότι 600-700 από αυτές αφορούν περιουσίες στην περιοχή του Βαρωσιού.

«Οι Ελληνοκύπριοι να ξεχάσουν τα πράγματά τους που βρίσκονται στην ΤΔΒΚ», είπε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σιγά σιγά θα επιτευχθεί αλλαγή. 

Αναφερόμενος στην επιστολή διαμαρτυρίας για το Βαρώσι που απέστειλε στο Ευρωκοινοβούλιο η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, ο Τορέ ισχυρίστηκε:

«Κάνει πολιτική, δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο. Και δεν αλλάζει τίποτα. Εμείς προχωράμε, ενώ εκείνοι εξοπλίζονται, γράφουν επιστολές, κάνουν προκλήσεις. Η σκλήρυνση και συνέχιση των συμπεριφορών τους με αυτό τον τρόπο θα τους οδηγήσει να χάσουν κάποια δικαιώματα και συμφέροντα που θα μπορούσαν να αποκτήσουν στον βορρά, διότι εδώ υπάρχει ένα κυρίαρχο κράτος και διεθνές δίκαιο». 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τορέ, Οι Ελληνοκύπριοι, ΤΔΒΚ,tore, oi ellinokyprioi, tdvk