ΑΚΕΛ: Θέτει ζήτημα στην Αρχή κατά Διαφθοράς για καταγγελίες Παπαχαραλάμπους

Οι καταγγελίες Παπαχαραλάμπους για παρεμβάσεις του Νίκου Αναστασιάδη στην διερεύνηση για τα στημένα στο ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά σοβαρές και θα έπρεπε να είχαν ήδη κινητοποιήσει την Εισαγγελία και τις διωκτικές αρχές, αναφέρει σε ανακοίνωση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι «η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη

δεν μπορεί να συνεχίσει να μένει απαθής και αδρανής μπροστά σε αυτές τις καταγγελίες. Οφείλει να απαντήσει στην κοινωνία αν θα επιλέξει τον δρόμο της συγκάλυψης του Νίκου Αναστασιάδη ή αν θα δράσει για να υπάρξει διερεύνηση και απόδοση πιθανών ευθυνών. Αναμένουμε την τοποθέτηση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, τα οποία μέχρι πρότινος ασκούσαν κριτική στον Ν. Αναστασιάδη για θέματα διαφθοράς και διαπλοκής. Αντίστοιχα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν μπορεί να απαξιώνει ως αναξιόπιστες καταγγελίες και να θεωρεί ότι δεν χρειάζεται καμιά διερεύνηση, όπως δήλωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του, Ν. Τορναρίτης.

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να προσπεράσει το ζήτημα. Αποστείλαμε σήμερα επιστολή, δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Γιώργου Λουκαΐδη στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς με αίτημα να διερευνηθούν οι καταγγελίες. Επιπρόσθετα, το ΑΚΕΛ εγγράφει το θέμα στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής».

Αυτούσια η επιστολή:

Ο πρώην Προέδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, κύριος Ανδρέας Χαραλάμπους, έχει πρόσφατα προβεί σε δημόσιες καταγγελίες κατά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας για παρέμβαση στο έργο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού. Ειδικότερα, οι καταγγελίες αφορούν την άσκηση πολιτικών πιέσεων από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας για μη διερεύνηση κόκκινων φακέλων που στάλθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2020 από την UEFA και οι οποίοι αφορούσαν ύποπτους για χειραγώγηση ποδοσφαιρικούς αγώνες, για τους οποίους -σύμφωνα με τότε ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού- οι ενδείξεις και η στοιχηματική δραστηριότητα ήταν προφανείς.

Δεδομένης της σοβαρότητας των καταγγελιών για πράξεις διαφθοράς και διαπλοκής που αποδίδονται στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Νίκο Αναστασιάδη, και αξιολογώντας ως ύψιστης προτεραιότητας την ανάγκη κάθαρσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, καλούμε ως ΑΚΕΛ την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς όπως προχωρήσει άμεσα στην διερεύνηση της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης: Επιστρέφει τα πυρά στον Παπαχαραλάμπους ο Αναστασιάδης: «Χυδαίοι ισχυρισμοί»

Keywords
Τυχαία Θέματα