Τώρα τι θα πεί στους νέους η αντιπολίτευση;
Η αξιοπιστία των πολιτικών κομμάτων δεν κρίνεται μόνο προεκλογικά αλλά πρωτίστως κρίνεται μετεκλογικά.
Αποτελεί θεμελιώδες κριτήριο πολιτικού ήθους, συνέπειας και υπευθυνότητας να εξετάσουμε τις πολιτικές συμπεριφορές όλων μας, για όσα υποσχεθήκαμε ή δεν υποσχεθήκαμε προεκλογικά και σε ποιο βαθμό επιβεβαιώνονται σήμερα ή εάν κάποιοι εξαπάτησαν τελικά τους Κύπριους Πολίτες.
Ένα από τα βασικά θέματα που κυριάρχησαν στη προεκλογική περίοδο είναι η απόφαση της Κυβέρνησης να υλοποιήσει προεκλογική της υπόσχεση για Μείωση της θητείας στην Εθνική Φρουρά σε 14 μήνες. Δυστυχώς η παρούσα κυβέρνηση
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν ομαδικά στο Δημοκρατικό Συναγερμό και στη Κυβέρνηση ισχυριζόμενοι ότι η Μείωση της Θητείας, είναι προεκλογικό πυροτέχνημα και ότι δεν πρόκειται και δεν μπορεί να υλοποιηθεί ποτέ.
Ήδη η Κυβέρνηση που απέδειξε ότι δεν συμβιβάζεται με λαϊκισμούς και με τεχνάσματα και φυσικά δεν εμπαίζει αλλά σέβεται τους πολίτες, προχωρά μετεκλογικά στη προκήρυξη 3000 θέσεων οπλιτών και οι νέοι μας που ήδη υπηρετούν τον Ιανουάριο απολύονται και η επόμενη σειρά των στρατιωτών μας θα υπηρετήσουν μόνο 14 μήνες.
Η μείωση της θητείας και η πρόσληψη 3000 νέων ανθρώπων, άρχισε να υλοποιείται. Αποτελεί πραγματικότητα και οι αμφισβητίες πλέον είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι. Με τη μείωση της θητείας, θα υπάρξουν σημαντικά ευεργετικά αποτελέσματα στην κοινωνία, στην οικονομία, στους νέους ανθρώπους. Ακόμη μία σημαντική μεταρρύθμιση που δεν τόλμησε κανένας εδώ και δεκαετίες να εφαρμόσει, εφαρμόζεται εδώ και τώρα.
Δεν αναμέναμε προεκλογικά να το χαιρετίσει η Αντιπολίτευση. Αυτό θα αποτελούσε προχωρημένη φαντασία και προσδοκία γνωρίζοντας την Κυπριακή Αντιπολίτευση. Τουλάχιστον, ανέμενα μετεκλογικά η Αντιπολίτευση, να κοιτούσε τους πολίτες στα μάτια και να ζητούσε συγγνώμη από το κυπριακό λαό γιατί μανιωδώς τον διαβεβαίωναν ότι ούτε μείωση θητείας θα επιτυγχανόταν, ούτε και πρόσληψη 3000 νέων παιδιών.
Φυσικά μπορεί η Αντιπολίτευση να θεωρεί ότι είχε δίκαιο και να συνεχίζει να πιστεύει ότι η μείωση της θητείας αποτελεί πυροτέχνημα της Κυβέρνησης και του Δημοκρατικού Συναγερμού και πιθανώς να δούμε την Αντιπολίτευση να καλεί τους νέους ανθρώπους να μην υποβάλουν αιτήσεις για πρόσληψη στο Στρατό γιατί είναι πυροτέχνημα και να καλέσει τους στρατιώτες να συνεχίσουν να υπηρετούν 24 μήνες θητεία. Αναμένω με αδημονία την αντίδραση της Αντιπολίτευσης.
Μέχρις στιγμής τηρεί ένοχη σιωπή.
Επειδή στήριξα για πολλά χρόνια τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, χαίρομαι πραγματικά για την τολμηρή απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του μέτρου και παραμένω στην ουσία και την αξία αυτής της απόφασης που δημιουργεί θετικές και μόνο θετικές προεκτάσεις.
Άλλωστε εμπιστεύομαι την κρίση του λαού που θα κρίνει αβίαστα ποιοι πραγματικά πίστευσαν και εφάρμοσαν τη Μείωση της Θητείας και ποιοι που δεν ήθελαν τη μείωση βρήκαν διάφορους τρόπους να υπονομεύσουν το μέτρο και προεκλογικά ευελπιστούσαν να μην εφαρμοσθεί και μετεκλογικά φυσικά δεν είπαν τίποτε στους πολίτες που βομβάρδισαν κυριολεκτικά για το θέμα της Θητείας. Πάντως οι χιλιάδες νέοι μας αναμένουν τις απαντήσεις της Αντιπολίτευσης.
Ο Λευτέρης Χριστοφόρου είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗ.ΣΥ. - Ευρωβουλευτής.
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Νεκρός στο σπίτι του βρέθηκε ο Λεβαντόφσκι
- Πέθανε ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Λαϊνόπουλος
- Πέθανε ο Σταύρος Κασσωτάκης
- ΣΟΚ! Πασίγνωστος προπονητής βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του [photo]
- Χειρόφρενο στα τρένα και στον Προαστιακό, νέα 48ώρη σε ΟΛΠ-ΟΛΘ
- Αυτή είναι η απίστευτη ιστορία του στοιχειωμένου φάρου που συγκλονίζει
- Πωλίνα: «Ο γιος μου εντοπίστηκε από την Europol»
- ΣΟΚ: Έλληνες στη λίστα θανάτου του ISIS
- Θρήνος στην Καρδίτσα – «Έφυγε» 8χρονο αγοράκι
- ΕΟΠΥΥ: Αίσια έκβαση στη διαδικασία εκκαθάρισης υποβολών παρόχων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Συντριβή ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους 30χλμ από την Μόσχα
- Τέλος ο Κυπριανού
- Gartner: Η SAP αναγνωρίζεται ως ηγέτης της αγοράς
- Καζαντζόγλου: Φοράμε μάσκες για να εξυπηρετήσουμε συμφέροντα
- Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι πλοηγοί της Αρχής Λιμένων
- Ανέλαβε την ευθύνη ο Κάρι
- "Κλείδωσαν" οι Επιτροπές της Βουλής-Δείτε ποιοι αναλαμβάνουν
- Μεγάλες οικονομίες καταγράφουν αρνητική απόκλιση παραγωγής
- Επικριτικός κατά Ερντογαν ο Μάρτιν Σούλτς
- Από τον Απόλλωνα στη Σαλαμίνα

- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Τώρα τι θα πεί στους νέους η αντιπολίτευση;
- Gartner: Η SAP αναγνωρίζεται ως ηγέτης της αγοράς
- Ο Κριστιάνο ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο
- Τέλος ο Κυπριανού
- Επικριτικός κατά Ερντογαν ο Μάρτιν Σούλτς
- «Φάε με»: Ίσως το πιο περίεργο πρότζεκτ που είδαμε
- Καζαντζόγλου: Φοράμε μάσκες για να εξυπηρετήσουμε συμφέροντα
- Μεγάλες οικονομίες καταγράφουν αρνητική απόκλιση παραγωγής
- Η διάλεξη του Ντράγκι για την λειτουργία των ΜΕΔ
- Χανιά: Σε ισχύ τα μέτρα προστασίας για την caretta-caretta
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δάκρυα
- Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την ένοπλη επίθεση στο Τελ Αβίβ
- Αλλαγές στη Βουλή
- Δεν θα δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις
- Σκουρλέτης: Δεν ταιριάζει στη λογική του ΣΥΡΙΖΑ η απαγόρευση των διαδηλώσεων
- Το συγκινητικό μήνυμα του Νικολόπουλου για τη "ΝΙΚΗτρια που δώρισε ζωή"
- Συνετρίβη ρωσικό μαχητικό έξω από τη Μόσχα
- ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ... ΓΚΑΛΕΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
- Κυματική ενέργεια ηλεκτροδοτεί σε ποσοστό 15% το Γιβραλτάρ
- Ορεστιάδα: Απόσυρση των «αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων» ζητούν οι εκπαιδευτικοί