Τον Ιούνιο αρχίζουν τα αντιπλημμυρικά έργα στη περιοχή Καμάρες στη Λάρνακα

Τον Ιούνιο αρχίζουν τα αντιπλημμυρικά έργα, κόστους πέντε εκατομμυρίων ευρώ, στην περιοχή Καμάρες στη Λάρνακα, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών.

Σε ανακοίνωση του, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) αναφέρεται στη απόφαση που έλαβε χθες Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, το Υπουργικό Συμβούλιο για χρηματοδότηση με 100% κυβερνητική χορηγία αντιπλημμυρικών έργων συνολικού κόστους 5 εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή Καμάρες στη Λάρνακα.

Το έργο, προστίθεται, αφορά την κατασκευή Αντιπλημμυρικών

Έργων στην περιοχή Καμάρες της Λάρνακας, για την προστασία των οικιστικών ζωνών των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου που βρίσκονται εντός της Λεκάνης απορροής του ποταμού Καλού Χωριού.

Πρόκειται, συνεχίζει το ΣΑΛ «για έργο υπερ-τοπικής σημασίας που αφορά ένα θέμα που ταλάνιζε την ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας και της Αραδίππου αφού στην συγκεκριμένη περιοχή υπήρχαν πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια λόγω πλημμυρών. Με αυτό το έργο θα τεθεί ένα τέλος στο πρόβλημα που η Λάρνακα και η ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζει».

Σημειώνεται ότι «το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας έχει ήδη προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού στις 9/1/2023 για το εν λόγω αντιπλημμυρικό έργο και ο διαγωνισμός βρίσκεται σε στάδιο δημοπράτησης. Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2023 και θα διαρκέσουν 18 μήνες».

Η μελέτη και τα έγγραφα του διαγωνισμού ετοιμάστηκαν από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας ενώ το ΣΑΛ θα αναλάβει την επίβλεψη και το συντονισμό εκτέλεσης  του έργου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιούνιο, Καμάρες, Λάρνακα,iounio, kamares, larnaka