ΤΟΜ: Αναμένει αποφάσεις της ΕΕ για το σκάνδαλο Volkswagen

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen η οποία εξόπλισε ορισμένα μοντέλα της με λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων των ρύπων.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» Σωτήρης Κωλέτας διευθυντής Τμήματος Οδικών Μεταφορών ανέφερε πως, όλα τα αυτοκίνητα ελέγχονται σύμφωνα με την τεχνική οδηγία της ευρωπαϊκής ένωσης.

Ο Σωτήρης Κωλέτας ανέφερε επίσης ότι, πρέπει

να γίνουν διάφορες δόκιμες και μετρήσεις για να εντοπιστεί κατά πόσο υπάρχει διαφοροποίηση των όσον αναφέρονται στο πιστοποιητικό συμμόρφωσης με την χρήσης του οχήματος σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης ή με ειδικό τεχνικό έλεγχο το λογισμικό το οποίο διαθέτει το οποίο ρυθμίζει την λειτουργιά του κινητήρα.

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών αναμένει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους κατασκευαστές και τις αρμόδιες υπηρεσίες κρατών μελών οι οποίες έχουν παραχώρηση τις εγκρίσεις τύπου των αυτοκίνητων αυτών.

«Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνώριζε ότι τα οχήματα εκπέμπουν περισσότερους ρύπους απ ότι επιτρέπετε και δεν έλαβε μέτρα».

Τέλος, ο Σωτήρης Κωλέτας επεσήμανε πως, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών αναμένει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί η Κύπρος δεν έχει τα μέσα να προβείς τους κατάλληλους ελέγχους για να διαπιστωθεί ότι τα πιστοποιητικά που εκδίδονται από τις αρμόδιες αρχές είναι αληθή η όχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα