Πρωτοσέλιδο στον τουρκικό Τύπο η ένταση στη Μεσόγειο

Το πρωτοσέλιδο όλων σχεδόν των τουρκικών εφημερίδων σήμερα αναφέρεται στο υποτιθέμενο επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο μεταξύ ελληνικής φρεγάτας και του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που συνοδεύει το ‘Μπαρμπαρός’.

Η φιλοκυβερνητική εθνικιστική εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’ πρωτοστατεί, διατηρώντας το ‘πολεμικό’ κλίμα, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Μείνετε μακριά από το Μπαρμπαρός», αναφέροντας, μάλιστα, ότι τα ελληνικά Μέσα ήταν τα πρώτα που μετέδωσαν ότι η φρεγάτα ‘Νικηφόρος Φωκάς’ παρεμπόδισε το ‘Μπαρμπαρός’, δημοσιεύοντας και χάρτη, ενώ το ελληνικό

ΥΠΕΞ κάλεσε τον επιτετραμμένο της Τουρκίας στην Ελλάδα, προειδοποιώντας τον για την υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τότε το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε από την τουρκική βάση Ακσάζ για να προστατεύσει το ‘Μπαρμπαρός’, καθώς και οι τουρκικές φρεγάτες, τορπιλάκατοι και υποβρύχια που βρίσκονταν στην περιοχή συνοδεύοντας το τουρκικό ερευνητικό πλοίο.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι τουρκικές φρεγάτες έκαναν στενό μαρκάρισμα στη φρεγάτα ‘Νικηφόρος Φωκάς’, η οποία, επίσης, παρακολουθεί στενά και το γεωτρύπανο ‘Πορθητής’ της Τουρκίας.

Η ‘Χουριέτ’, με τίτλο «Ελληνική παρενόχληση στο Μπαρμπαρός», γράφει ότι η πορεία του τουρκικού ερευνητικού προς τα δυτικά του νησιού «έθεσε σε συναγερμό Αθήνα και ε/κ πλευρά». Προσθέτει ότι χθες, στις 15:00, η φρεγάτα ‘Νικηφόρος Φωκάς’ πήγε στην περιοχή για να παρακολουθήσει το ‘Μπαρμπαρός’ στέλνοντας μήνυμα μέσου ασυρμάτου: «Δεν έχετε άδεια έρευνας στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Εγκαταλείψτε την περιοχή τώρα». Το ‘Μπαρμπαρός’, σύμφωνα με τη ‘Χουριέτ’, απάντησε: «Δεν εγκαταλείπουμε την περιοχή, είμαστε σε τουρκική υφαλοκρηπίδα». Η εφημερίδα σημειώνει ότι το ‘Μπαρμπαρός’ θα κάνει έρευνα στην περιοχή μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Η εφημερίδα ‘Σταρ’ στο πρωτοσέλιδό της γράφει «Την ελληνική παρενόχληση παρεμπόδισε το Ναυτικό».

Σε άλλο δημοσίευμα η ίδια εφημερίδα με τον τίτλο «Οι Ε/Κ εξαπάτησαν τους Ισραηλινούς» γράφει ότι η Ελλάδα και οι Ε/Κ όπως σφετερίστηκαν ένα θαλάσσιο οικόπεδο της Λιβύης καθορίζοντας την ΑΟΖ τους, με τον ίδιο τρόπο σφετερίστηκαν και θαλάσσια περιοχή Ισραηλινών, συμπεριλαμβάνοντας το τεμάχιο Αφροδίτη στη δική τους περιοχή», άρα, συνάγει η εφημερίδα, «οι Ε/Κ άρπαξαν το φυσικό αέριο των Ισραηλινών».

Η επίσης εθνικιστική εφημερίδα ‘Βατάν’ έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Ελληνική παρενόχληση στη Μεσόγειο» και η ‘Μιλλιέτ’ «Παρεμποδίστηκε παρενόχληση του Μπαρμπαρός».

Keywords
Τυχαία Θέματα