Το ξεκαθάρισμα για το… ξεσκαρτάρισμα!

Με τρεις νίκες και συνολικά δέκα βαθμούς στις τέσσερις αγωνιστικές της β’ φάσης η ΑΕΛ ανταποκρίνεται αξιοπρεπώς στις απαιτήσεις που δημιουργεί η παρουσία της στο β’ γκρουπ.

Ο Σάββας Παντελίδης ανακατεύει την τράπουλα, μοιράζει χρόνο συμμετοχής στον θεωρούμενο βασικό κορμό, δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς και γενικά κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, προκειμένου να οξύνει τον εσωτερικό συναγωνισμό και να κρατά σε εγρήγορση τους παίκτες του εν όψει κυπέλλου,

το οποίο είναι η σανίδα σωτηρίας της σεζόν.

Κόντρα στη Δόξα η ΑΕΛ θα μπορούσε κάλλιστα να είχε μετρήσει απώλειες, αν ο σύλλογος της Κατωκοπιάς αξιοποιούσε κάποια από τις ευκαιρίες του στα πρώτα λεπτά, δεν σπαταλούσε το πέναλτι ή δεν είχε δύο ακυρωθέντα τέρματα μέσω VAR.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Ελλαδίτης τεχνικός έδειξε τι πραγματικά τον απασχολεί και τον ανησυχεί: όσα γράφονται για τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ εν όψει της επόμενης περιόδου. Επαναλαμβάνοντας εαυτόν κατέστησε σαφές (προς πάσα κατεύθυνση) ότι όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν εκπορεύονται από τον ίδιο, τουναντίον του προκαλούν ζημιά, καθώς απειλούν να τον καταστήσουν αναξιόπιστο στα μάτια των παικτών του, στους οποίους διαμηνύει διαρκώς πως άπαντες κρίνονται μέχρι τον τελευταίο αγώνα.

Με περισσή ειλικρίνεια ο Παντελίδης παραδέχτηκε ότι αυτή η κατάσταση «ακόμη και αν δεν το έχω πάρει χαμπάρι, είτε έχει επηρεάσει είτε θα επηρεάσει τα αποδυτήρια». Άδικο δεν έχει προφανώς, αλλά το πρώτο σκέλος της πρότασής του είναι ανησυχητικό -επίσης προφανώς.

Με την εμπειρία του,  ως παίκτης και προπονητής, ο Ελλαδίτης αντιλαμβάνεται ότι έχει ν’ αντιμετωπίσει κάτι που ίσως εξελιχθεί σε μη ελέγξιμο και διαχειρίσιμο. Εξ ου κι επιχείρησε να το περιορίσει/εξαλείψει όσο το δυνατόν περισσότερο και γρηγορότερα.

Το εγγύς μέλλον θα δείξει αν η προσπάθειά του θα αποδώσει καρπούς και θα στεφθεί με επιτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα