Το who is who του νέου Υπουργού Άμυνας, Χαράλαμπου Πετρίδη

Νέα πρόσωπα, αλλά και εσωτερικές ανακατατάξεις στο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνουν οι αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα αποφάσισε να διορίσει νέο Υπουργό Άμυνας τον μέχρι σήμερα Δήμαρχο Αγλαντζιάς Χαράλαμπο Πετρίδη.

Το βιογραφικό του νέου Υπουργού Άμυνας, Χαράλαμπου Πετρίδη:

 Γεννήθηκε

στη Λευκωσία στις 19 Οκτωβρίου 1974 και μένει στην Αγλαντζιά από το 2003.

Οι γονείς του, Ανδρέας και Τούλλα Πετρίδη, εργάζονται στον κλάδο της ανάπτυξης γης από το από το 1980, διατηρώντας την κτηματική εταιρεία Landtourist Estates Ltd.

Αποφοίτησε το 1993 από την επτατάξια ιδιωτική σχολή G C School of Careers, και το 1995 ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στην Αεροπορική Δύναμη Κύπρου με τον βαθμό του Σμηνία, αφού η αγάπη του για τα αεροπλάνα από νεαρή ηλικία ήταν δεδομένη, και αφού είχε άδεια πιλότου μονοκινητήριων αεροσκαφών από την ηλικία των δεκαοκτώ ετών.

Το 1998 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Oxford Brookes στην Αγγλία με First Class Honours Degree (BSc Hons) στο Estate Management.  Ολοκλήρωσε τις σπουδές μου με Masters στο Land Economics and Finance (MPhil) στο Wolfson Gollege του Πανεπιστημίου του Cambridge με υποτροφία, και επέστρεψε στην Κύπρο.

Η κύρια του δραστηριότητα ξεκινώντας από το 1999 ήταν η εκτίμηση όλων των ειδών ακινήτων σε όλη την Κύπρο, καθώς και μελέτες βιωσιμότητας ακινήτων, σαν κτηματικός σύμβουλος με την Landtourist Valuations LLC. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάστηκε με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ ασχολήθηκε εμπεριστατωμένα και με εμπορικά κέντρα (shopping malls) και γενικά με κάθε είδους έργα ανάπτυξης γης.

Είναι εγκεκριμένος εκτιμητής ακινήτων από το ΕΤΕΚ, εγκεκριμένος κτηματικός σύμβουλος από το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών, μέλος και εξεταστής του διεθνούς Οργανισμού του Royal Institute Of Chartered Surveyors (RICS) και αποτελεί έναν από τους διευθυντές της κτηματικής εταιρείας Landtourist Group.

Έχει ασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του επαγγέλματος του εκτιμητή ακινήτων αλλά και ευρύτερα του τομέα των ακινήτων, τόσο υπό την ιδιότητα μου ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου από το 2004 μέχρι και το 2013, αλλά περισσότερο από την θέση του προέδρου του σώματος από το 2009 μέχρι και το 2013.  Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) Κύπρου από το 2012 μέχρι το 2014, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της FIABCI Κύπρου από το 2012 μέχρι το 2014.  Από το Ιούνιο του 2010 μέχρι και τον Ιούνιο 2011 έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Urban Land Institute στην Κύπρο.

Τον Δεκέμβριο του 2013, διορίστηκε μετά από πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ), θέση που διατηρεί μέχρι και σήμερα, και που πιστεύει ότι έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην εξυγίανση, αναδιοργάνωση, βιωσιμότητα, και μελλοντική ανάπτυξη αυτού του Ημικρατικού Οργανισμού.

Είναι παντρεμένος από το 2003 με την Ξάνθη Τζοβάνη Πετρίδη, του Στέλιου Τζοβάνη και της Μαρίας Τζοβάνη Καρακόκκινου και έχει δύο παιδιά, την Μαρία και τον Ανδρέα, ηλικίας δεκατριών και δέκα χρόνων αντίστοιχα.

Αρθρογραφεί εδώ και αρκετά χρόνια για κτηματολογικά, πολεοδομικά και οικονομικά θέματα, έχει δημοσιεύσει δεκάδες εισηγήσεις για τη βελτίωση των αναπτυξιακών υποδομών του τόπου μας, και έχει εκτεταμένη παρουσία τα τελευταία δέκα χρόνια στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο, social media κλπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα