ΓΓ ΑΚΕΛ: Τα συντεταγμένα όργανα να διαδραματίσουν τον ρόλο τους με αμεροληψία

Το ΑΚΕΛ ζητά γενικότερα από όλους τους θεσμούς αλλά και τα συντεταγμένα όργανα να διαδραματίσουν τον ρόλο τους με αμεροληψία , αντικειμενικότητα, αποφασιστικότητα, και αποτελεσματικότητα, δήλωσε στην Πάφο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, στο πλαίσιο περιοδείας του. 

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως σε ότι αφορά τους διορισμούς στη Νομική Υπηρεσία το ΑΚΕΛ αποδίδει τεράστια σημασία στον συγκεκριμένο

θεσμό γιατί, όπως είπε, αυτός μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναστύλωση των υπολοίπων θεσμών στην κυπριακή κοινωνία για την καταπολέμηση της  διαφθοράς, η οποία έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στην κυπριακή κοινωνία, όπως ανέφερε. 

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως γνωρίζει και τα δύο πρόσωπα που έχουν διορισθεί στην θέση του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα , τους συνεχάρη και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και εξέφρασε την ετοιμότητα του ΑΚΕΛ να συνεργαστεί μαζί τους για την επιτυχία των στόχων τους στο δύσκολο πόστο που αναλαμβάνουν σε  μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. 

Ακολούθως ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για το σημαντικό έργο, όπως σημείωσε, το οποίο έχει προσφέρει όλο αυτό το διάστημα που υπηρέτησε ως Γενικός Εισαγγελέας. 

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που είχαν αναλάβει ως ΑΚΕΛ και σε ότι αφορά τον Γενικό Εισαγγελέα και σε ότι αφορά τον Γενικό Ελεγκτή ώστε να καθοριστούν θητείες. 

Θεωρούμε, είπε, ότι ιδιαίτερα σε τέτοια πόστα τόσο πολύ σημαντικά που έχουν να κάνουν με την καταπολέμηση της διαφθοράς, της παρανομίας, και λοιπά, η μακρόβια παραμονή κάποιου προκαλεί κινδύνους και ενδεχομένως να γίνει μέρους ενός κατεστημένου.

Ο κ.Κυπριανού  εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο Σάββας Αγγελίδης δυνητικά μπορεί να μείνει εκεί 22 χρόνια στη θέση στην οποία διορίστηκε, παρόλο που δεν έχει τίποτα το αρνητικό να πει για τον συγκεκριμένο , όπως ξεκαθάρισε.

Εκτίμησε πως πρέπει να υπάρχει όριο παραμονής ακόμη και του πιο έντιμου ανθρώπου του πλανήτη σε τέτοιου είδους αξιώματα.

Σ’ ότι αφορά την νέα ηγεσία της Αστυνομίας, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως ήταν μια προδιαγεγραμμένη πορεία που φαινόταν χρόνια ποιοι προορίζονταν για να αναλάβουν αυτά τα αξιώματα.

Τους συνεχάρη, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και εξέφρασε την ετοιμότητά του για συνεργαστεί μαζί τους.

Εμείς, είπε, αυτό το οποίο ζητούμε γενικότερα από όλους τους θεσμούς αλλά και τα συντεταγμένα όργανα είναι να διαδραματίσουν τον ρόλο τους με αμεροληψία, αντικειμενικότητα, αποφασιστικότητα, και αποτελεσματικότητα. 

Επεσήμανε πως χρειάζεται να στείλουν θετικά μηνύματα στην κοινωνία ότι επιτέλους κάτι αλλάζει προς το καλύτερο σ’ αυτόν τον τόπο.

Νομίζω ότι οι ηγεσίες της Νομικής Υπηρεσία και της Αστυνομίας μπορούν να συμβάλουν θετικά προς αυτή την κατεύθυνση, είπε.

Ερωτηθείς για τον μίνι ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως ακόμη δεν έχουν δει οτιδήποτε και πως αποτελεί δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας να προβεί στους διορισμούς των Υπουργών.

Πότε θα τους διορίσει συμπλήρωσε, δεν γνωρίζουμε, ποιούς θα διορίσει δεν γνωρίζουμε. Κατέληξε λέγοντας πως θα αναμένουν ποίοι θα είναι οι νέοι Υπουργοί και κατόπιν  θα προβούν σε σχετικό σχόλιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα