Το βοσνιακό μοντέλο θα εξετάσει ο Σιζόπουλος στη Βοσνία

Το ομοσπονδιακό μοντέλο της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν από κοντά ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος μαζί με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κινήματος Κωστή Ευσταθίου.

Ο κ.Σιζόπουλος μαζί με τον κ. Ευσταθίου θα μεταβούν αύριο στη χώρα. Επιπλέον θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι μεταβαίνουν στη Βοσνία ώστε να προβούν σε μία επί τόπου εξέταση του πολιτικού μοντέλου λύσης της Βοσνίας –Ερζεγοβίνης.

Όπως ανέφερε, είναι γνωστό πως το μοντέλο που προωθείται ως λύση του Κυπριακού είναι συγγενικό με αυτό που ήδη έχει δοθεί στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, δηλαδή το μοντέλο της Δικοινοτικής Τριζωνικής Ομοσπονδίας.

«Στη Βοσνία θα έχουμε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Βοσνίας καθώς και άλλους αξιωματούχους. Ταυτόχρονα επιδιώκουμε να συναντηθούμε με εκπροσώπους της μουσουλμανικής κοινότητας» είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, προσθέτοντας ότι στόχος του ταξιδιού είναι η ενημέρωση γύρω από το πολιτικό καθεστώς της Δικοινοτικής Τριζωνικής Ομοσπονδίας.

«Επιδιώκουμε να προβούμε σε μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων ως προς την εφαρμογή και τις άμεσες επιπτώσεις του μοντέλου λύσης. Ειδικότερα θα επιδιωχθεί να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα γύρω από τις επιπτώσεις του μοντέλου στην κοινωνικό-οικονομική ζωή του τόπου και στα πραγματικά αδιέξοδα τα οποία καθημερινά συναντούν οι πολίτες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ως αποτέλεσμα της Δικοινοτικής Τριζωνικής Ομοσπονδίας» ανέφερε.

Καθ` οδόν προς τη Βοσνία, Σιζόπουλος και Ευσταθίου θα πραγματοποιήσουν σταθμό στο Βελιγράδι όπου θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Σερβίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα