«Βυθίζεται» ο τουρκικός τουρισμός

ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλο πλήγμα έχει δεχθεί ο τουρισμός στην Τουρκία μετά τις διαδιχικές τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα με αποτέλεσμα οι κρατήσεις να έχουν πέσει κάτω από το 50% σε σχέση με το 2015, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian που επικαλείται μεγάλα τουριστικά γραφεία.

Η τελευταία επίθεση στην Κωνσταντινούπολη στις 19 Μαρτίου που προκάλεσε το θάνατο 5 ατόμων, ήρθε έξι μόλις ημέρες μετά το χτύπημα στην Άγκυρα που είχε προκαλέσει το θάνατο 37 ατόμων.

Τους τελευταίους έξι μήνες η Τουρκία έχει δεχθεί 6 βομβιστικές επιθέσεις

με τον πρόεδρο της χώρα να λέει ότι η Τουρκία πλήττεται από το μεγαλύτερο κύμα τρομοκρατίας στην ιστορία της. Αυτό σε συνδυασμό με τις ρωσικές κυρώσεις έχουν επηρεάσει σημαντικά τον τουρισμό.

Τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε ότι η Τουρκία, αναμένεται να χάσει 4,5 εκατ. Ρώσους τουρίστες, μετά την ουσιαστική απαγόρευση των Ρώσων από το να κάνουν διακοπές στην Τουρκία.

Για την Τουρκία ο τουρισμός συνεισφέρει περίπου το 11% του ΑΕΠ και προσφέρει περισσότερες από ένα εκατ. θέσεις εργασίας. Δεκάδες ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα έχουν ήδη βάλει πωλητήριο.

Το πλήγμα δεν περιορίζεται στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στα παραθαλάσσια θέρετρα και οι ταξιδιώτες αναζητούν νέους προορισμούς στη Μεσόγειο, με τις τιμές στην Ισπανία να απογειώνονται εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης.

Τουρκίατουρισμόςτουρισμός ΤουρκίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα