Το τζαμί που θα εγκαινιάσει 9 Ιουλίου ο Ερντογάν κατεχόμενα (VID)

Την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Ιουλίου, και όχι στις 20 Ιουλίου, ημέρα της τουρκικής εισβολής, αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στα κατεχόμενα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία της Τουρκίας.

Η 9η Ιουλίου αποτελεί ημερομηνία σταθμό, αλλά και φάρο αντίστασης του κυπριακού ελληνισμού απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, αφού κατά την ημέρα αυτή απαγχονίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός, όπως και άλλοι Επίσκοποι.

Ο Ερντογάν επέλεξε την 9η Ιουλίου, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του μεγαλύτερου

Τζαμιού στα κατεχόμενα στην περιοχή Μία Μηλιά.

Υπολογίζεται ότι το τεράστιο τζαμί είναι 37 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει 4 μιναρέδες, ύψους 76,2 μέτρων και θα μπορούν να προσευχηθούν σε αυτό περισσότεροι από 10 χιλιάδες μουσουλμάνοι. Τελευταία προστέθηκε και ο μεγάλος τρούλος. Δείτε το βίντεο από την κατασκευή του τζαμιού.

Το συγκεκριμένο τζαμί είναι κλασικού οθωμανικού ρυθμού και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Τουρκίας για ισλαμοποίηση των κατεχομένων. Τα τελευταία 15 χρόνια, τουλάχιστον 39 τεμένη έχουν κτιστεί στα κατεχόμενα εδάφη, την ώρα που οι κατοχικές αρχές απαγορεύουν συχνά την τέλεση χριστιανικών γιορτών στους χριστιανικού ναούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα