Κατεχόμενα:"Βουλιάζουν" και τα φαρμακεία από Ε/Κ μετά από πρατήρια

Αυξημένη ζήτηση και στα φάρμακα των κατεχομένων, μετά την αυξημένη ζήτηση στα καύσιμα.

Η συζήτηση για συνεταιρισμό μεταξύ των αγροτών, το τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού με θύματα δύο 11χρονα κορίτσια, η αύξηση αγοράς φαρμάκων από τα κατεχόμενα από Ελληνοκύπριους, η ετοιμασία «νομοθεσίας» σχετικά με τις χιλιάδες ατέλειωτες κατοικίες, αλλά και η περίπτωση 32χρονου, ο οποίος κατά την κράτησή του σε «αστυνομικό σταθμό» ξυλοκοπήθηκε άγρια από «αστυνομικούς», είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η

εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Έκανε εκείνη την ερώτηση;», ο αρθρογράφος διερωτάται αν ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί κατά τη δεύτερη συνάντησή του με τον «αρχηγό» της «αστυνομίας», μετά τα γεγονότα της 22ας Ιανουαρίου, έθεσε εκ νέου το θέμα της σύλληψης των υπόπτων για τις επιθέσεις. Αναφορά γίνεται και στα νέα θύματα της ασφάλτου, τα δύο 11χρονα κορίτσια. Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Οι Ε/κ έρχονται στον βορρά για την υγεία», γράφει ότι η μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ έχει αυξήσει τις πωλήσεις φαρμάκων σε Ελληνοκύπριους, οι οποίοι προτιμούν να μεταβούν στα κατεχόμενα για να επισκεφτούν γιατρό, για θεραπεία, αλλά και για να αγοράσουν φάρμακα. Αναφορά γίνεται και στη διοργάνωση φόρουμ με θέμα τους νέους ηγέτες, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν πέρα των 100 ανθρώπων από χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν και Καζακστάν. Δημοσιεύει, ακόμα, δηλώσεις του Αχμέτ Σαβασάν, προέδρου οργανισμού τουρισμού υγείας, σχετικά με το θέμα της στάθμευσης μη αναπήρων ατόμων σε χώρους στάθμευσης αναπήρων.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Βία στον αστυνομικό σταθμό», αναφέρεται στην περίπτωση του 32χρονου Φεβζί Καρίπ, ο οποίος κατηγορεί μέλη της «αστυνομίας» που υπηρετούν στον «αστυνομικό σταθμό» Λαπήθου ότι τον ξυλοκόπησαν. Ο 32χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για υπόθεση καβγά σε παραλία. Αλλού αναφέρεται στην αύξηση των κεραιών στα κατεχόμενα, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες για την υγεία, αφού οι πλείστες κεραίες τοποθετούνται σε οροφές κτιρίων εντός των πόλεων. Γράφει, ακόμα, ότι δύο παιδιά ηλικίας 11 χρόνων είναι τα νέα θύματα της ασφάλτου στο νέο τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού- Λευκωσίας.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Ο συνεταιρισμός όρος για τους παραγωγούς», αναφέρεται στη συζήτηση που γίνεται μεταξύ παραγωγών και «υπουργείου» γεωργίας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τ/κ παραγωγοί και την πιθανότητα δημιουργίας συνεργατισμού. Αναφορά γίνεται και στο τροχαίο δυστύχημα στον δρόμο Λεμεσού – Λευκωσίας, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά ηλικίας 11 χρόνων, ενώ αλλά δύο παιδιά και η οδηγός τραυματίστηκαν. Γράφει, ακόμα, για τις κατηγορίες των πτυχιούχων ψυχολόγων σχετικά με επιτήδειους οι οποίοι συστήνονται ως ψυχολόγοι χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Θα αναπνεύσει το αδρανές μπετόν», γράφει ότι προχωρούν οι διεργασίες για την ετοιμασία «νόμου» σχετικά με τις υπό ανέγερση κατοικίες οι οποίες δεν έχουν πωληθεί, ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την πώληση των κατοικιών και να βοηθήσουν στην αποπληρωμή των δανείων των εταιρειών. Αλλού γράφει ότι μειωμένος είναι ο αριθμός των μαθητών που δήλωσαν ενδιαφέρον για να φοιτήσουν σε τεχνικές σχολές στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 9,110 παιδιά δήλωσαν ενδιαφέρον για φοίτηση σε λύκεια, ενώ μόνο 3,337 παιδιά στις τεχνικές. Αναφέρεται, ακόμα, στο νέο θανατηφόρο δυστύχημα, ξημερώματα Κυριακής, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λευκωσίας, με θύματα δύο 11χρονα παιδιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα