Το τρίπτυχο της επιτυχίας!

Η τεράστια νίκη σε βάρος του Απόλλωνα, που εκτός απροόπτου θα στείλει το 27ο πρωτάθλημα και το ιστορικό 6ο συνεχόμενο στην πλούσια τροπαιοθήκη του ΑΠΟΕΛ, είχε τρία σημαντικά συστατικά. Προπονητής, ποδοσφαιριστές και κόσμος.

Κέρδισε στη σκακιέρα
Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ πήρε άριστα στο κοουτσάρισμα. Κέρδισε κατά κράτος τον Σοφρώνη Αυγουστή στη σκακιέρα των πάγκων και δικαίως έχει μεγάλο μερίδιο από την επιτυχία. Ο Πορτογάλος τεχνικός αιφνιδίασε τους πάντες, παρέταξε την ομάδα του με σωστό και ορθόδοξο πλάνο και παρουσίασε

την καλύτερη έκδοση του ΑΠΟΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα, έβγαλε όλες τις αδυναμίες του Απόλλωνα. Η επιλογή να πιέσει ψηλά με Ντελατόρε, Ντε Καμάργκο και Εμπεσίλιο και λίγο πιο πίσω τον Σόουζα όταν περνούσε η μπάλα από τον άξονα, είχε ως αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί η ανάπτυξη του Απόλλωνα από την άμυνα. Επίσης, καθυστερούσε η γρήγορη πάσα, που ήταν ένα από τα βασικά όπλα των γαλάζιων και έδινε τον απαραίτητο χρόνο στους γαλαζοκίτρινους να βγαίνουν έγκαιρα και σχεδόν πάντα πρώτοι στις μονομαχίες.

Στο επιθετικό κομμάτι, η ομάδα έκανε παιχνίδι κυριαρχίας και υποχρέωσε τον Απόλλωνα για πρώτη φορά στη φετινή περίοδο να έχει παθητικό ρόλο. Οι γαλαζοκίτρινοι ανέβαζαν πολλούς ποδοσφαιριστές στην επίθεση και δεν έδωσαν ανάσα στην τετράδα της αντίπαλης άμυνας. Εξέθεσαν πλήρως την αριστερή πτέρυγα του αντιπάλου και αυτό επιβεβαιώνεται από τη γρήγορη αλλαγή του Παπουλή και ακολούθως του Ζάντερ.

Τα έδωσαν όλα
Οι ποδοσφαιριστές ανταποκρίθηκαν στον απόλυτο βαθμό στο μαεστρικό πλάνο του Μπαλταζάρ. Αν και ήταν δύσκολο και κουραστικό, λόγω των πολλών και ασταμάτητων τρεξιμάτων, οι παίχτες τα έπαιξαν όλα για όλα. Έβγαλαν τρομερό πάθος, ένταση και αντίδραση, είχαν μεγάλη συγκέντρωση και έπαιξαν πολύ έξυπνα. Παρουσίασαν τρομερούς αυτοματισμούς και εξαιρετικό παιχνίδι. Όλοι ήταν πάρα πολύ καλοί, αλλά οι Ενσούε, Λάγο, Σόουζα και Ντε Καμάργκο αξίζουν ένα βαθμό περισσότερο από τους υπόλοιπους. Πολυτιμότερος, φυσικά, ήταν ο Βραζιλιάνος επιθετικός με τα δυο τέρματα που πέτυχε. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι ο Σάλαϊ έκανε το πιο ώριμο παιχνίδι του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και ο Εμπεσίλιο εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο.

Η δυναμική του κόσμου
Η σωστή επιλογή της διοίκησης για την τιμή του εισιτηρίου, δημιούργησε παροξυσμό στις τάξεις του κόσμου. Παράλληλα, η επιστροφή των οργανωμένων έδωσε ρυθμό, έντονο παλμό και ασταμάτητο τραγούδι στις τρεις κερκίδες. Ο κόσμος βοήθησε την ομάδα να διατηρήσει ψηλά το τέμπο της, αλλά και οι ποδοσφαιριστές ανέβαζαν τον ρυθμό με την εκπληκτική τους εμφάνιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα