«Το τ/κ φυλάκιο ο λόγος που δεν ανοίγει το οδόφραγμα της Δερύνεια»

Η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για το άνοιγμα του οδοφράγματος στη Δερύνεια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή, προσθέτοντας πως «οι Τ/κ δεν είναι (έτοιμοι), και επιπλέον δεν θέλουν να μετακινήσουν το φυλάκιο από εκεί όπως είχε συμφωνηθεί από παλιά ότι θα φύγει».

«Το κομμάτι του δρόμου στη νεκρή ζώνη έχει τώρα παραδοθεί. Περιμένουμε από τα Ηνωμένα ‘Εθνη να διαπιστώσουν ότι όλα είναι έτοιμα», πρόσθεσε η ίδια πηγή, κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του «πρωθυπουργού» στα κατεχόμενα Τουφάν Ερχιουρμάν πως

εάν η ε/κ πλευρά είναι έτοιμη μπορούν να προχωρήσουν στη διάνοιξη του οδοφράγματος, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα κατασκευαστικά έργα στο σημείο διέλευσης.

Η ίδια πηγή σημείωσε ακόμη πως «το άνοιγμα (του οδοφράγματος) αυτό καθ’ εαυτόν είναι πολιτική απόφαση των ηγετών που προϋποθέτει ετοιμότητα".

Απαντώντας σε ερώτηση, επεσήμανε πως άμα υπάρχει ετοιμότητα τότε θα μπορεί να οριστεί ημερομηνία ανοίγματος και πως για τον σκοπό αυτό δεν απαιτείται ειδική συνάντηση σε επίπεδο ηγετών.

Το θέμα των οδοφραγμάτων είχε τεθεί κατά το δείπνο των ηγετών στις 16 Απριλίου. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε δηλώσει τότε πως συζήτησαν ότι μέχρι την 1η Ιουλίου ενδεχόμενα να παραδοθεί το οδόφραγμα της Δερύνειας και περί τα μέσα Σεπτεμβρίου το οδόφραγμα Λεύκας - Απλικίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα