Το τελετουργικό της τιμητικής του Νούνο Ασίς

Πριν από την έναρξη του φιλικού αγώνα προς τιμή του Νούνο Ασίς, ανάμεσα στην ΟΜΟΝΟΙΑ και στον Απόλλωνα, προηγήθηκε σύντομο τελετουργικό.

Αρχή έγινε με τις απονομές. Τιμητική πλακέτα παρέδωσαν στον Νούνο Ασίς, οι ακόλουθοι:

Εταιρία Απόλλων Ποδόσφαιρο ΛΤΔ - Φάνος Κιννής (αντιπρόεδρος)

Ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα - Μπρούνο Βάλε (εκ των αρχηγών)

ΠΑΣΠ - Μάριος Χριστοδούλου (αντιπρόεδρος)

Ποδοσφαιρικός

Όμιλος Παλαίμαχων Λευκωσίας - πρόεδρος Πέπης Ιακώβου

Όμιλος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών ΟΜΟΝΟΙΑΣ - μέλος Κούλλης Ιακώβου

ΣΥ.ΦΙ. Λάρνακας - πρόεδρος Ανδρέας Σταυρινός

Όμιλος Γυναικών - Γιώτα Γεωργίου (Μαρία Δημητρίου)

ΣΥ.ΦΙ. Λεμεσού - πρόεδρος Μάριος Γεωργίου

Ποδοσφαιριστές ΟΜΟΝΟΙΑΣ - αρχηγός Ρενάτο Μαργκάσα

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του προέδρου του Σωματείου μας, κ. Αντώνη Τζιωνή, ο οποίος απένειμε και τιμητική πλακέτα στον Νούνο Ασίς, εκ μέρους του Σωματείου μας.

Ο Πρόεδρος του Σωματειου μας, ανέφερε στην ομιλία του:

"Φίλες και φίλοι,

Τα συναισθήματα σήμερα είναι ανάμεικτα.

Από τη μία αισθάνομαι υπερηφάνεια, διότι η οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αποδεικνύει για μία ακόμη φορά, ότι ξέρει να τιμά και να αναγνωρίζει αυτούς που προσφέρουν στον Σύλλογο και στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Από την άλλη, όταν πέφτει η αυλαία της λαμπρής καριέρας ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή, δεν είναι κάτι το ευχάριστο.

Ήταν μεγάλη τιμή για την ΟΜΟΝΟΙΑ που ο Νούνο Ασίς φόρεσε τη φανέλα της. Όπως, βέβαια, μεγάλη τιμή και για τον ίδιο, αποτελεί το γεγονός ότι αγωνίστηκε με το ένδοξο τριφύλλι στο στήθος.

Άξιζε στον Νούνο Ασίς να κατακτήσει τίτλους με την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Μπορεί να μην τα κατάφερε, πέτυχε όμως κάτι πολύ πιο μεγάλο.

Κέρδισε την αγάπη, τον σεβασμό και την εκτίμηση, όχι μόνο της κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΣΣΑΣ και του κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ, αλλά όλων των Κυπρίων φιλάθλων!

Είναι σπάνιο φαινόμενο ένας ξένος ποδοσφαιριστής, να αναπτύσσει ένα τέτοιο δέσιμο με την ομάδα και τον κόσμο της. Ο Νούνο τα κατάφερε, αφού μαζί με το αστείρευτο ταλέντο του, συνδύαζε το πάθος και την αφοσίωσή του.

Δεν χωρεί αμφιβολία πως ο Νούνο θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους ξένους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στο Κυπριακό πρωτάθλημα.

Δικαιούται να περηφανεύεται ο Νούνο, για το γεγονός πως αγωνίστηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ στις δυσκολότερες χρονιές της ιστορίας της. Μπορεί να κατέκτησε μόνο ένα Σούπερ Καπ, όμως η βοήθεια που προσέφερε στην ΟΜΟΝΟΙΑ, όταν προτεραιότητα στην ομάδα ήταν η οικονομική επιβίωση, είναι πολύτιμη και ανεκτίμητη.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο και στο ΔΣ του Απόλλωνα, για τη διεξαγωγή της σημερινής φιλικής τιμητικής συνάντησης .

Και κάτι τελευταίο: Ο Νούνο Ασίς αποτελούσε υπόδειγμα ποδοσφαιριστή. Υπήρξε σωστός επαγγελματίας, ακολουθούσε πειθαρχημένη αθλητική ζωή. Και για τον Νούνο, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ήταν απλώς μια συνηθισμένη επαγγελματική στέγη, αλλά η ομάδα που αγάπησε από καρδιάς και συνδέθηκε παντοτινά μαζί της.

Για όλα αυτά, το ελάχιστο που αξίζει στον Νούνο Ασίς είναι ένα ζεστό χειροκρότημα!

Νούνο, να θεωρείς την ΟΜΟΝΟΙΑ ως δική σου".

Ακολούθησε προβολή σύντομου βίντεο - αφιέρωμα στον Νούνο Ασίς, το οποίο ετοίμασε το Σωματείο μας και έπειτα ο Νούνο Ασίς έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στον κόσμο της ομάδας μας:

“Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να πω αυτά που θέλω. Σας ευχαριστώ όλους που είστε εδώ. Πέρασα 4 φανταστικά χρόνια χάρη σε σας. Ξέρω πως κατέκτησα μόνο ένα σούπερ καπ στη Κύπρο, όμως κέρδισα κάτι πολύ πιο σημαντικό, την αγάπη σας. Ο σεβασμός σας είναι πιο σημαντικός από οποιοδήποτε τίτλο. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ, θα είστε για πάντα στη καρδιά μου και θα έχετε πάντα την αγάπη μου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα