Το τελευταίο "αντίο" του Hewitt

Ο David Ferrer κέρδισε τον Lleyton Hewitt με 3-0 σετ και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open. Παράλληλα, τερμάτισε την καριέρα του μεγάλου Αυστραλού τενίστα, που είπε το τελευταίο "αντίο" μπροστα σε 15.000 συμπατριώτες του που γέμισαν την Rod Laver Arena.

Μια

μεγάλη καριέρα έφτασε στο τέλος της. Ο Lleyton Hewitt ηττήθηκε στον 2ο γύρο του Australian Open από τον David Ferrer, με 2-6, 4-6, 4-6 και αποχαιρέτησε το επαγγελματικό τένις, στο μεγαλύτερο τουρνουά και στο μεγαλύτερο γήπεδο της πατρίδας του.

Ο Hewitt, ο οποίος αγωνίστηκε για 20ή συνεχόμενη χρονιά στο κυρίως ταμπλό του Australian Open, είχε προπονηθεί εντατικά για να δώσει μερικές αξιοπρεπείς εμφανίσεις λίγες εβδομάδες πριν κλείσει τα 35 του στη Μελβούρνη, και τα κατάφερε μια χαρά.

Στον 1ο γύρο κέρδισε τον συμπατριώτη του, James Duckworth, με 3-0 σετ, ενώ σήμερα είχε μερικά διαστήματα στα οποία ήταν καλός και δυσκόλεψε τον Ferrer, που όπως πάντα όμως κυνήγησε όλους τους πόντους και δε χαλάρωσε ούτε στιγμή, μέχρι να φτάσει στην τελική επικράτηση.

Ο Hewitt, ο οποίος έχει ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς στα διπλά του Australian Open, θα "κρεμάσει" τη ρακέτα του με σημαντικότερες επιτυχίες τους δύο Grand Slam τίτλους που κέρδισε, στο US Open το 2001 και στο Wimbledon το 2002. Στο Australian Open ήταν φιναλίστ το 2005. Κέρδισε επίσης δύο φορές το ATP World Tour Finals (2001, 2002), δύο φορές το Davis Cup (1999, 2003) και πέρασε 80 εβδομάδες στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης (10ο καλύτερο ρεκόρ).

Keywords
Τυχαία Θέματα