Άδικος αποκλεισμός για Κουττούκη και Πηλαβάκη

Η τύχη δεν ευνόησε καθόλου το Κυπριακό Τάεκβοντο να πάρει πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 που θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο. Την Κύπρο εκπροσώπησαν δύο αθλήτριες, Κυριακή Κουττούκη ( - 49 kg ), Δέσποινα Πηλαβάκη ( - 57 kg ) και δύο αθλητές, Γιάννης Πηλαβάκης ( - 68 kg ), Ανδρέας Στυλιανού ( + 80 kg ).



Οι πιο πάνω αθλήτριες / αθλητές αγωνίστηκαν

το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Κωνσταντινούπολη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πρόκρισης, που ήταν η τελευταία ευκαιρία πρόκρισης για τους αθλητές / αθλήτριες της Ευρώπης. Και οι τέσσερις αθλήτριες / αθλητές μας, με πολύ εντυπωσιακό τρόπο κατενίκησαν τους αντιπάλους τους στον Α’ γύρο. Στον Β’ γύρο όμως οι αθλήτριες μας Κυριακή και Δέσποινα ως επίσης και ο αθλητής μας Γιάννης παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν καλύτερα των αντιπάλων τους εντούτοις έχασαν λόγω μεγάλης ατυχίας.

Την πιο μεγάλη ατυχία γνώρισε η Κυριακή Κουττούκη στον δεύτερο γύρο όταν αγωνίζετο εναντίον της πρωταθλήτριας Ιταλίας, την οποία κέρδιζε μέχρι τα τελευταία 49 δευτερόλεπτα με 3 – 1. Στο σημείο αυτό ο διαιτητής του αγώνα διέκοψε το παιγνίδι λόγω πρωτοφανούς λάθους του χειριστή του Video Replay. Η ατυχέστατη αυτή διακοπή ευνόησε πάρα πολύ την Ιταλίδα πρωταθλήτρια γιατί σταμάτησε τη συνεχιζόμενη δυναμική ορμή της Κουττούκη που ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει μια πολύ μεγάλη νίκη. Η Κουττούκη μετά το πρωτοφανές αυτό λάθος, έχασε με 4 – 3. Σημειώνουμε επίσης ότι πολύ μεγάλη ατυχία γνώρισε και η δυναμική αθλήτρια μας Δέσποινα Πηλαβάκη, όταν το σκορ ήταν 0 – 0 και στους τρεις γύρους. Στην παράταση, που κι’ αυτή έληξε 0 – 0, δόθηκε η νίκη στην Νορβηγίδα πρωταθλήτρια.

Ο προπονητής της Κυριακής Κουττούκη, Νίκος Νικολάου, και ο προπονητής της Δέσποινας Πηλαβάκη, Ανδρέας Πηλαβάκης σε δηλώσεις που έκαναν μετά τους άτυχους αυτούς αγώνες εξέφρασαν λύπη και ευχήθηκαν σε όλους τους αθλητές / αθλήτριες της εθνικής μας μία καλύτερη τύχη στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Ανδρών / Γυναικών προσεχούς Μαΐου, που θα πραγματοποιηθούν στην Ελβετία. Στη φωτογραφία οι δύο μεγάλες άτυχες της Ολυμπιακής Πρόκρισης ( αριστερά η Δέσποινα Πηλαβάκη και δεξιά η Κυριακή Κουττούκη ).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΤΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα