Το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον πολιτισμό εξήρε ο ΠτΔ

Η Κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ευρύτερα και ειδικότερα στην ανάπτυξη του πολιτισμού, ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε χαιρετισμό του απόψε στην έναρξη του «Pafos Aphrodite Festival», που διοργανώνεται για 17η συνεχή χρονιά και που φέτος φιλοξενεί το διάσημο μελόδραμα «La Cenerentola» («Η Σταχτοπούτα») του Gioachino Rossini.

Η

προώθηση τέτοιων θεσμών αντανακλά, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, “τους στόχους και τις επιδιώξεις μας, γι’ αυτό και στηρίζουμε έμπρακτα τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, επιχορηγώντας -στο μέτρο του δυνατού- τη διοργάνωσή του”.

O Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως η συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιωτικών φορέων και της Κυβέρνησης επέτρεψε να έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε παραστάσεις όπως η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες, από θέατρα και όπερες παγκόσμιας εμβέλειας, “το Θέατρο Bolshoi της Μόσχας, η Εθνική Όπερα της Εσθονίας, η Εθνική Όπερα της Πολωνίας, η παραγωγή του έργου «Tosca» του Φεστιβάλ της Arena di Verona, το Ακαδημαϊκό Θέατρο Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης, το Κρατικό Ακαδημαϊκό Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου Abai από το Καζακστάν, το Λυρικό Θέατρο «Giuseppe Verdi» της Τριέστης, το Εθνικό Θέατρο της Πράγας, η Όπερα του Εθνικού Θεάτρου Σλοβακίας και η Όπερα Futura Βερόνας”.

Κατέγραψε ακολούθως “με ιδιαίτερη ικανοποίηση” τη συμμετοχή στη φιλόδοξη αυτή παραγωγή και Κυπρίων καλλιτεχνών, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και ομάδα Κυπρίων χορωδών, και εξέφρασε την ελπίδα κάποια στιγμή να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε μία όπερα εξ ολοκλήρου με Κυπρίους καλλιτέχνες.

Η σειρά παραστάσεων που εγκαινιάζουμε σήμερα αναδεικνύει, συνέχισε, “την Πάφο ως ένα ζωτικό ευρωπαϊκό πολιτιστικό χώρο και επιβεβαιώνει, επίσης, πως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως η πόλη της Πάφου άξια έλαβε το χρίσμα της Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017”.

Η αποψινή πολιτιστική εκδήλωση, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, έχει καταστεί θεσμός με σημαντική διεθνή απήχηση, η οποία συμβάλλει στην προβολή της Πάφου, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου.

“Στα τελευταία 17 χρόνια, η εταιρεία «Pafos Aphrodite Festival» με τις εκδηλώσεις της συνέβαλε τα μέγιστα στην ενδυνάμωση του πολιτιστικού τουρισμού στο νησί μας και στη διαμόρφωση ενός ακροατηρίου με υψηλά κριτήρια αισθητικής”, σημείωσε.

Με τις παραστάσεις υψηλού επιπέδου που διοργανώνονται στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου αναβιώνουν μέρες αίγλης στα καλλιτεχνικά δρώμενα του μικρού, αλλά πλούσιου σε πολιτισμό νησιού μας, ανέφερε ο Πρόεδρος, συγχαίροντας παράλληλα τους διοργανωτές, τον Πρόεδρο του Pafos Aphrodite Festival και τα μέλη της Εταιρείας, αλλά και τους συντελεστές της παράστασης.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα