Συνεχίζει την κερδοφόρα πορεία της η Eurobank Κύπρου

Τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου Εξαμήνου του 2015 έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η EUROBANK CYPRUS LTD.

Συνεχίζει την κερδοφόρα πορεία της η EUROBANK CYPRUS, η οποία ανακοίνωσε κέρδη (μετά από φόρους) ύψους 17.3εκ. πετυχαίνοντας τη διατήρηση ισχυρών οικονομικών δεικτών.

Η Τράπεζα

σύμφωνα με την ανακοίνωσή της διατηρεί ισχυρό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 27% και δείκτη κοινών μετοχών στο 24%.

Διαθέτει επίσης ισχυρή πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα ΕΥΡΩ 2.782εκ. και τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις να ανέρχεται στο 35% και χαμηλό δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων ο οποίος στις 30 Ιουνίου 2015 ανήλθε στο 6,4%.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα την ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, την πλεονάζουσα ρευστότητα, τη συντηρητική προσέγγιση σε ότι αφορά την ανάληψη κινδύνων, το χαμηλό δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων και τη χαμηλή βάση κόστους, η Eurobank Κύπρου είναι θωρακισμένη απέναντι σε οποιεσδήποτε επιπτώσεις ή προκλήσεις που πιθανόν να απορρέουν από το μακροοικονομικό περιβάλλον και τις εκάστοτε συνθήκες, κυρίως στο εξωτερικό.

Δέσμευση της εταιρείας είναι να συνεχίσει να στηρίζει με συνέπεια την κυπριακή οικονομία, και τις βιώσιμες αναπτυξιακές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, αλλά και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών της.

Η Eurobank Κύπρου είναι αισιόδοξη ότι η επιστροφή της Κυπριακής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης θα βοηθήσει στην περαιτέρω βελτίωση της ψυχολογίας των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και στην ανάληψη νέων υγιών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα