Το πρόγραμμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της Χαραλαμπίδης Κρίστης εγκαινίασε 2 νέες αίθουσες

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκαν, οι εκδηλώσεις των εγκαινίων των Αιθουσών Ελληνικών και Φιλαναγνωσίας στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας (ΚΒ) και Δημοτικό Σχολείο Λακατάμειας Γ’ στη Λευκωσία.

Οι αίθουσες δημιουργήθηκαν μετά τη βράβευση των μαθητών των συγκεκριμένων σχολείων, στο πλαίσιο του Παγκύπριου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού «Σχολικές Κοινότητες Αναγνωστών», που προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας

και Πολιτισμού σε συνεργασία με το πρόγραμμα έμπρακτης προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης «Συμμετοχή» της Χαραλαμπίδης Κρίστης. Συγκεκριμένα, τα χρηματικά βραβεία που έλαβαν τα διακριθέντα σχολεία στον Παγκύπριο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό, αξιοποιήθηκαν σύμφωνα με τις προτάσεις που υπέβαλαν τα ίδια τα σχολεία, για τη δημιουργία και την παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού των αιθουσών Ελληνικών και Φιλαναγνωσίας, ώστε να προωθείται η φιλαναγνωσία και η εκπαίδευση να πραγματοποιείται με σύγχρονες και διαδραστικές μεθόδους.

Στην ομιλία του ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Χρυσελεούσας (ΚΒ), κύριος Iωσήφ Ζερβός ευχαρίστησε τη  Χαραλαμπίδης Κρίστης για τη γενναιόδωρη προσφορά της και για την ευαισθητοποίηση της σε θέματα παιδείας και σημείωσε ότι η επένδυση στην παιδεία αποτελεί ύψιστη συνεισφορά προς την κοινωνία γενικότερα.

Η διευθύντρια του Δημοτικού  Σχολείου Λακατάμειας Γ’ κυρία Έρασμη Βανέζη, στη δική της ομιλία ανέφερε  « η σημερινή μέρα  είναι ξεχωριστή, σφού εγκαινιάζουμε τη σχολική μας βιβλιοθήκη, η οποία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή και ν’αγαπήσουν τα βιβλία, σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον».

Χαιρετίζοντας τις εκδηλώσεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Χαραλαμπίδης Κρίστης κύριος  Μάριος Κωνσταντίνου τόνισε : «Οι  αίθουσες  Φιλαναγνωσίας, που εγκαινιάζουμε σήμερα στα δύο αυτά σχολεία, στο πλαίσιο του Παγκύπριου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού « Σχολικές Κοινότητες Αναγνωστών», είναι η έμπρακτη προώθηση της αγάπης για τη γνώση. Φαντασία, έμπνευση, δημιουργία, θέληση, πείσμα! Είναι πάντα τα τέλεια καύσιμα για κάθε όραμα που θέλει να γίνει πράξη. Οι αίθουσες Φιλαναγνωσίας, είναι βέβαιο πως θα καρπίσουν στις καρδιές και στο νου μαθητριών και μαθητών.

Η οικογένεια της Χαραλαμπίδης Κρίστης θα συνεχίσει να είναι κοντά σας για ό,τι χρειαστείτε και ταυτόχρονα  συνεχίζει αταλάντευτη στο Πρόγραμμα Κοινωνικής αλληλεγγύης «Συμμετοχή» που απλώνεται σε πάνω από 48 δράσεις σε όλη την Κύπρο».

Από την πλευρά του, ο  Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κύριος  Πρόδρομος Προδρόμου, μεταξύ άλλων  συνεχάρη  θερμά  το προσωπικό και  τα παιδιά  τόσο για το αξιόλογο περιοδικό φιλανανγωνσίας που δημιούργησαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού όσο και για τη διαμόρφωση της αίθουσας βιβλιοθήκης και ευχαρίστησε την Εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης για την ευκαιρία που δίνει στα σχολεία να υλοποιήσουν τα οράματά τους..

Keywords
Τυχαία Θέματα