Η πολυαναμενόμενη παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» στην Νέα Υόρκη πλησιάζει

Η 29ης Φεβρουαρίου πλησιάζει και η πολυαναμενόμενη παράσταση αρχάιου δραματος «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, ευελπιστεί να πάρει σάρκα και οστά σε ένα πολυεθνές και απαιτητικό ακροατήριο στην Νέα Υόρκη.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στη σκηνή του «Πολιτιστικου Κέντρου Ιεράς Αρχιεπισκοπής - Νέα Υόρκη, και ώρα 7.00 μ.μ.,στη διεύθυνση 27-09 Crescent St, Astoria, NY 11102.

Ένα κοινό που από πολύ νωρίς έχει δείξει

το ενδιαφέρον του για την ελληνική μας κληρονομιά ποσό μάλλον σε μια χρονική περίοδο της ιστορίας ιδιαιτέρως φλέγοντων ευαίσθητων και καίριων ζητημάτων. Αυτό σημαίνει πως ο πήχης του καταξιωμένου και βραβευμένου Λεωνίδας Λοϊζίδης έχει ανέβει ψιλά, εξαργυρώνοντας την επιτυχία που του αναλογεί.

Ειδικότερες συστάσεις για το κύρος και την αξιοπιστία του έργου του Έλληνα-Κύπριου σκηνοθέτη Λεωνιδα Λοϊζίδη θα ωφελούσε για να δικαιολογήσει το αυξημένο ενδιαφέρον τόσο των συμπατριωτών μας όσο και των αλλογλωσσων κατοίκων της περιοχής. Ξεκινώντας το 2008 με ένα μεγαλεπήβολο όνειρο : την διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στους απανταχού ανα τον κόσμο Έλληνες. Στο διάστημα αυτό αναγνώρισε την αξία του να φτιάχνει φιλλέληνες γεγονός που τον οδήγησε στην παραγωγή παραστάσεων αρχαίου ελληνικού δράματος στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Έτσι χτίζοντας ο καλλιτέχνης αυτό το οικοδόμημα κατάφερε να προσφέρει στους φοιτητές όλων των πανεπιστημίων από οπου τον καλέσανε αξιόλογο έργο.

Έως τώρα έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και αξιόλογες τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά του αυτή. Ο ίδιος πιστεύει πως η μεγαλύτερη επιτυχία για έναν καλλιτέχνη έγκειται στην προσωπική δουλειά που θα καταβάλει αντιμέτωπος με οποιαδήποτε αντιξοότητα κι αν του παρουσιαστεί. Την παράσταση της 29ης Φεβρουαρίου 2020, θα την γιορτάσει - μιας και συμπίπτει με τα γενέθλια του- μαζί με την μεγάλη του οικογένεια τους αγαπημένους του ηθοποιούς που κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες ξεπερνώντας εαυτόν. Θα λείπει κάποιος. Ο φίλος. Εκείνος που τον πίστεψε από την πρώτη στιγμή. Αυτός που κατάφερε το ακατόρθωτο! Να μπορεί να στέκεται κόσμος στην ουρά να περιμένει να βρει μήνες θεση για να ακούσει τί έχει να του πει ο Σοφοκλής. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στο φίλο Νίκο Μούγιαρη.

Για κρατήσεις τηλεφωνήστε: (646) 286-4750 - ( 718)626-5111

Έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια σε ό,τι πιο τολμηρό πρωτοποριακό έχει γίνει ποτέ στην Νέα Υόρκη

Keywords
Τυχαία Θέματα