Το ποσοστό των κρουσμάτων ανά επαρχία-Ποια περιοχή ξεπέρασε τη Λεμεσό(ΠΙΝΑΚΕΣ)

Ο Δρ Γιώργος Νικολόπουλος σε παρέμβαση σε διάσκεψη Τύπου είπε ότι με βάση τα στοιχεία ως 27/11, φαίνεται ότι 8 στις 10 μολύνσεις είναι εγχώριες και οι θάνατοι ανήλθαν στους 49. Το ποσοστό θνητότητας είναι στο 0,5% και τα περιστατικά καθημερινά κυμαίνονται μεταξύ 200-250. Ανέφερε ότι διενεργούνται πολλές εξετάσεις καθημερινά όμως την εξέλιξη δεν μπορούμε να την γνωρίζουμε.

Ο Δρ Νικολόπουλος ανέφερε ότι

η Λεμεσός παρουσιάζει σαφή μείωση ενώ η Λευκωσία και η Αμμόχωστος αύξηση, αλλά τόνισε πως τα δεδομένα  δικαιολογούν παγκύπρια στρατηγική. Πρόσθεσε ότι οι εισαγωγές ημερησίως στα νοσοκομεία είναι 9-10 και εξακολουθούμε να είμαστε σε ψηλά νούμερα χωρίς ύφεση, με τους νοσηλευόμενους, σε μέσο όρο, να είναι άνω των 100 την μέρα.

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται περίπου 17 άτομα, αριθμός ψηλότερος από το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Εξήγησε επίσης ότι μελετώνται στοιχεία που αφορούν το φορτίο νοσηρότητας σε μια περιοχή, τον αριθμό αναπαραγωγής και τα ποσοστά νοσηλευομένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις 14 Νοεμβρίου μέχρι τις 27, στη Λευκωσία εντοπίστηκαν συνολικά 1.145 κρούσματα, στη Λεμεσό 1.050, και στη Λάρνακα 376. Στην Επαρχία Αμμοχώστου εντοπίστηκαν 218 κρούσματα, ενώ στην Επαρχία Πάφου η εικόνα είναι βελτιωμένη με μόλις 123 κρούσματα.

Ανησυχία προκαλεί η αυξητική τάση στην Επαρχία Αμμοχώστου με τα μέλη της ομάδας να εστιάζουν στο γεγονός ότι οι επιδημιολογικοί δείκτες έχουν ξεπεράσει αυτούς της Λεμεσού με 452,3 περιστατικά, ανά 100,000 πληθυσμού. Ακολουθεί η Λεμεσός, που παρουσιάζει μείωση με 428,7 περιστατικά ανά 100,000. Αύξηση παρουσιάζεται στη Λευκωσία, που έχει τους τρίτους χειρότερους δείκτες, με 335,1-100,000, η Λάρνακα με 255,8-100,000, ενώ μικρή αύξηση παρουσίασε και η Πάφος με 130,7-100,000.

Σε παρέμβασή του ο Δρ Τσιούτης εξήγησε ότι στην ανάλυση δεδομένων δεν λαμβάνονται υπόψη μόνο δείκτες και
αντικειμενικά κριτήρια, αλλά συνδυάζουμε τις παρατηρήσεις μας και τις παρεμβάσεις μας χωρίς να στεκόμαστε ποτέ σε ένα δείκτη.
Γίνεται, τόνισε, ποιοτική ανάλυση, και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για να πούμε ότι αυτά μας οδηγούν σε χαλάρωση μέτρων.

Να σημειωθεί ότι κατά την προηγούμενη εθνική αναφορά, η κατάσταση είχε ως εξής:

Επίσης, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία καταγράφονται 10,074 κρούσματα στην Κύπρο

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλια COVID19:Ποιοι βάζουν πρώτοι, ποια έρχονται πρώτα - Το πλάνο Υπουργείου

Νέες υπηρεσίες από σήμερα στο ΓεΣΥ- Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δρ. Καλακούτα: Τέλη Δεκεμβρίου τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στην Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα