Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα κοντά στην Ήλιδα

09:32 1/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Οκτώ τάφοι διαφόρων τύπων αποκαλύφθηκαν και ερευνήθηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατης σωστικής ανασκαφικής έρευνας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας σε ιδιόκτητο οικόπεδο στη θέση «Ντρουμπές ή Παλιάμπελα» εντός της Τοπικής Κοινότητας Αυγείου του Δήμου Ήλιδος, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Οι τάφοι χρονολογούνται, σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση των κτερισμάτων τους, από το τέλος του 4ου έως και τον 2ο αιώνα π.Χ. Πιο αναλυτικά, εντοπίστηκαν τρεις ταφικοί πίθοι, τέσσερις κιβωτιόσχημοι και ένας κεραμοσκεπής τάφος. Οι τάφοι αποτελούν τμήμα της δυτικής νεκρόπολης της αρχαίας πόλης της Ήλιδος,

από την οποία έχουν μέχρι σήμερα ανασκαφεί πάνω από 200 τάφοι χρονολογούμενοι στην ύστερη κλασική και ελληνιστική περίοδο.

«Η Ήλιδα ήταν μία πολύ σημαντική πόλη για την Πελοπόννησο, και περιμένουμε από τα νεκροταφεία της τα ευρήματα να είναι σπουδαία. Το χάλκινο αγγείο είναι εξαιρετικής σημασίας εύρημα, και φυσικά βρέθηκαν και άλλα αγγεία που μας δίνουν ιδιαίτερα σημαντικές πληροφορίες για τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε την περίοδο εκείνη», τόνισε, μεταξύ άλλων, η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, Ερωφίλη-Ίρις Κόλλια.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα