Το πιο μεγάλο λάθος: έκανε δώρο το πρωτάθλημα στην Ατλέτικο η Μπαρσελόνα;

Λίγες ώρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Καταλανών από τον Ρόναλντ Κούμαν, τον περασμένο Αύγουστο και αφού είχε ολοκληρωθεί μια καταστροφική σεζόν για την ομάδα, ο Ολλανδός προπονητής πήρε τηλέφωνο τον Ουρουγουανό άσο. Δεν είχε πολλά να του πει και η συνομιλία τους δεν κράτησε περισσότερο από ένα λεπτό.

«Δεν είσαι στα πλάνα μου για τη νέα σεζόν» είπε ο Κούμαν στον Σουάρες, ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει στον νέο τεχνικό ότι δική του επιθυμία ήταν να μείνει, έστω και στον πάγκο, καθώς πίστευε πως είχε ακόμα

να προσφέρει.

«Δεν λυπάμαι που ο Σουάρες δεν είναι μαζί μας. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Η απόφαση της απομάκρυνσης είχε ληφθεί πιο πριν από τον σύλλογο και από τον ίδιο» είπε ο Ολλανδός, το βράδυ της περασμένης Κυριακής όταν ρωτήθηκε ξανά για το θέμα, ρίχνοντας την ευθύνη στον παραιτηθέντα πρόεδρο Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Ο Σουάρες τελικά έφυγε, βρέθηκε ένα βήμα πριν από τη μετακίνησή του στη Γιουβέντους και τελικά μετακόμισε στη Μαδρίτη για χάρη της Ατλέτικο, που έδωσε στους «μπλαουγκράνα» το... συμβολικό ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ, καθώς ο παίκτης είχε συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2021.

«Δεν μπορώ να το καταλάβω. Μού φαίνεται η απόλυτη τρέλα έτσι όπως άφησαν να φύγει ο Σουάρες. Ελεύθερος, σε μία ομάδα που μας ανταγωνίζεται για το πρωτάθλημα!». Όπως το είπε ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Ουρουγουανός ήταν, επί της ουσίας, ο μοναδικός παίκτης που πλήρωσε για όσα συνέβησαν την περσινή σεζόν, με αποκορύφωμα φυσικά την οχτάρα από τη Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα φανεί στο τέλος της σεζόν ποιος ήταν ο χαμένος... Διότι όπως εξελίσσονται ως τώρα τα πράγματα, χαμένη είναι η Μπαρτσελόνα που αποφάσισε να διώξει όχι έναν τυχαίο παίκτη, αλλά τον τρίτο σκόρερ της ιστορίας της!

Έδιωξε έναν ποδοσφαιριστή κακήν κακώς, τον... έστειλε σε μια ανταγωνίστρια και αυτός δείχνει αποφασισμένος να την... πληγώσει! Μέχρι τώρα ο Σουάρες έχει βάλει περισσότερα γκολ (9) από όσα μαζί οι Μπρέθγουεϊτ-Γκριεζμάν-Ντεμπελέ (7). Και οδηγεί την Ατλέτικο με σιγουριά προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος...

Από αυτά τα εννέα γκολ, μάλιστα, ο Ουρουγουανός έχει πετύχει τα οκτώ αγγίζοντας μόνο μια φορά τη μπάλα. Και είναι το καλύτερο ξεκίνημα που έχει κάνει στην καριέρα του στην πρώτη σεζόν του σε μια ομάδα, συνυπολογίζοντας ότι χρειάστηκε να μείνει εκτός για ένα διάστημα λόγω κορωνοϊού.

Πέντε γκολ έχει βάλει με το αριστερό πόδι, δηλαδή το κακό του. Άλλα δύο με το δεξί και δύο με κεφαλιά.

«Δεν τρέχει πολύ. Κόντρα στην Αλαβές δεν έκανε σπουδαία πράγματα, αλλά το τελευταίο εικοσάλεπτό του στη Βιτόρια ήταν πραγματικά ένα μάθημα για το πως ένας παίκτης μπορεί να ξεμαρκαριστεί και να παίξει για να φτάσει τη μπάλα στην αντίπαλη ομάδα προσφέροντας στην ομάδα του. Ο Σουάρες ήταν εκεί που πρέπει να είναι ένα εννιάρι» σχολίασε ο Ντιέγο Σιμεόνε μετά την εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Αλαβές σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο 33χρονος Ουρουγουανός πέτυχε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις.

Μαζί με τον Ζεράρδ Μορένο και τον Ιάγο Άσπας, ο Σουάρες είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν ως τώρα χωρίς, μάλιστα, να έχει σκοράρει με πέναλτι όπως οι άλλοι δύο. Είναι ο παίκτης που αναζητούσαν οι «ροχιμπλάνκος» από την αποχώρηση του Ραδαμέλ Φαλκάο το καλοκαίρι του 2013 και του Ντιέγκο Κόστα, μετά την αποχώρησή του για την Τσέλσι ένα χρόνο μετά.

Μάντζουκιτς, Τόρες, Τζζάκσον Μαρτίνες, Γκαμεϊρόλ, Βιέτο, Μοράτα, ξανά ο Ντιέγκο Κόστα στην επιστροφή του δεν μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά που κάνει φέτος ο Σουάρες.

Και αφού η Ατλέτικο είχε δαπανήσει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ αναζητώντας... γκολ, τελικά αυτά ήρθαν απρόσμενα και τζάμπα χάρη στο... δώρο που της έκανε η Μπαρτσελόνα.

«Όταν είχαμε έναν καλό Φαλκάο, έναν καλό Κόστα και έναν καλό Γκριεζμάν, πάντα καταφέρναμε ως το τέλος να διεκδικήσουμε έναν τίτλο» θυμήθηκε ο Σιμεόνε μετά την απόκτηση του Σουάρες. Μόνο αυτοί οι τρεις επιθετικοί που ανέφερε, εξάλλου, κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 20 γκολ σε μια σεζόν υπό τις οδηγίες του Αργεντινού.

Όταν το έκαναν ο Φαλκάο (34) και ο Ντιέγκο Κόστα (21) την περίοδο 2012-13, η Ατλέτικο κατέκτησε το κύπελλο Ισπανίας και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Όταν το έκανε ο Κόστα με 36 γκολ τη σεζόν 2013-14 η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα και έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ίδιο συνέβη με τον Γκριεζμάν τη σεζόν 2015-16 όταν το πρωτάθλημα χάθηκε την προτελευταία αγωνιστική και η ομάδα έπαιξε ξανά σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και το 2018 κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ.

Σε ό,τι αφορά τον Σουάρες αν εξαιρέσει κάποιος τα δύο γκολ στο ντεμπούτο του στη νίκη με 6-1 επί της Γρανάδα και το ένα που πέτυχε στο 4-0 επί της Κάντιθ, τα υπόλοιπα ήταν καθοριστικά για την έκβαση των αγώνων: με τη Θέλτα στο Βίγο, την Έλτσε και τη Χετάφε εντός έδρας είτε ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ ή που πέτυχε το γκολ της νίκης.

Μετά την (νέα) αποχώρηση του Ντιέγκο Κόστα, η Ατλέτικο αναζητά έναν επιθετικό, ο οποίος θα καταφέρει να σταθεί επάξια δίπλα στον Ουρουγουανό για το δεύτερο μισό της σεζόν. Θέλει έναν έμπειρο παίκτη, ο οποίος θα αποδεχθεί ότι δεν θα είναι το πρώτο... βιολί, αλλά θα βρίσκεται στη σκιά του Σουάρες.

Την ίδια ώρα που η ομάδα της Μαδρίτης είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η Μπαρτσελόνα παραπαίει. Δεν μπορεί να νικήσει την Έιμπαρ, με δυσκολία νικά την Έλτσε. Είναι φανερό ποιος είναι ως τώρα ο χαμένος. Ο Σουάρες δεν επέλεξε αυτόν τον δρόμο. Και τώρα είναι έτοιμος να... δαγκώσει την παλιά αγάπη του, αυτή που δεν τον ήθελε...

Keywords
Τυχαία Θέματα