Το «καμπανάκι» Ουζουνίδη ισχύει και για τον ΜακΚάρθι;

Στο παιχνίδι με την Ένωση στο ΓΣΠ ο Μικ ΜακΚάρθι συμπλήρωσε ίδιο αριθμό αγωνιστικών στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στο τρέχον πρωτάθλημα. Η παρουσία του Ιρλανδού στον πάγκο (και) στην αποψινή αναμέτρηση με τη Δόξα δεν οφείλεται πλέον στη μη στελέχωση και προετοιμασία του ρόστερ από τον ίδιο.

Αυτή η πραγματικότητα-άλλοθι υπήρχε από τη στιγμή

της έλευσης του 62χρονου Ιρλανδού, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του έχει αποτύχει να επιδείξει έργο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν έχουν βελτιωθεί ούτε κατ’ ελάχιστο και αυτό αποτυπώνεται πλέον και σε αριθμούς.

Στις πρώτες επτά αγωνιστικές, υπό τον Μαρίνο Ουζουνίδη, συνέλεξαν επτά βαθμούς, στα επτά παιχνίδια υπό τον Μικ ΜακΚάρθι η συγκομιδή είναι οκτώ βαθμοί, μολονότι αντιμετώπισαν μόνον μια ομάδα του Big6.

Στους τελευταίους τρεις αγώνες πρωταθλήματος υπό τον Εβρίτη προπονητή ο ΑΠΟΕΛ είχε μείνει «άσφαιρος» (Ερμής 0-0, Πάφος, 0-1, Ανόρθωση 0-2), όπως ακριβώς και στα τελευταία τρία παιχνίδια πρωταθλήματος υπό τον Ιρλανδό (Ομόνοια 0-3, Καρμιώτισσα 0-1, ΕΝΠ 0-2).

Τον Οκτώβριο οι δύο βαθμοί και τα μηδέν γκολ σε τρεις αναμετρήσεις είχαν οδηγήσει τον Ουζουνίδη στην έξοδο, τώρα οι μηδέν βαθμοί και τα μηδέν γκολ χτυπούν… καμπανάκι για τον διάδοχό του.

Σε τελική ανάλυση, υπό τις οδηγίες του ο ΑΠΟΕΛ έχει μείνει «άσφαιρος» σε πέντε από τα επτά παιχνίδια του, έχει μετρήσει τρεις διαδοχικές ήττες για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια και ευρίσκεται πιο κοντά στον απ’ ευθείας υποβιβασμό απ’ ό,τι στην έκτη θέση.

Αν δεν υπήρχε το οικονομικό (κυρίως), το μεσοδιάστημα μόλις δύο ημερών έως το αποψινό παιχνίδι και η γενικότερη αμφισβήτηση της διοίκησης, ο ΜακΚάρθι δύσκολα θα είχε «επιβιώσει» στον πάγκο.

Ωστόσο, σε περίπτωση νέου στραβοπατήματος απόψε στο «Μακάρειο», ο κύκλος του Ιρλανδού στους «γαλαζοκίτρινους» είναι πολύ πιθανό να κλείσει απέναντι στην ομάδα, κόντρα στην πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα