Το Πεκίνο καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Η Κίνα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κοντά στο κτίριο του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η χθεσινή επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, καθώς και να τραυματιστούν περίπου 40, ανάμεσά τους και ένας Κινέζος τουρίστας.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ και ο υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους στη Βρετανία, δήλωσε η εκπρόσωπος Χούα Τσουνγίνγκ.

«Υποβάλλουμε

τα συλλυπητήριά μας για τα θύματα και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων», δήλωσε η Χούα, τονίζοντας ότι η Κίνα είναι αντίθετη σε κάθε μορφή τρομοκρατίας.

Η τρομοκρατία είναι ο κοινός εχθρός όλων των χωρών, δήλωσε η Χούα, σημειώνοντας ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να εργαστεί με τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία και να συνεισφέρει στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Η χθεσινή επίθεση συνέπεσε με την πρώτη επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα