Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας επιδιώκει εξάλειψη βίας προς ηλικιωμένους

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου σε δελτίο Τύπου για την ‘’Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία’’ (Η 1η Οκτωβρίου) δηλώνει ότι επιδιώκει την υιοθέτηση και προώθηση βέλτιστων πρακτικών σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, τα οποία διασφαλίζουν την καταπολέμηση κάθε μορφή βίας και ρατσισμού ενάντια στους ηλικιωμένους.


Προσθέτει ότι παράλληλα, επιζητεί την ανάπτυξη μηχανισμών και υπηρεσιών, που να προστατεύουν τους ηλικιωμένους από τη βία και την παραμέληση και να τους δίνουν φωνή, ότι στηρίζει

το δικαίωμα τους στις αξιοπρεπείς συντάξεις και τη σωστή νοσοκομειακή φροντίδα και πως γενικότερα, προωθεί τα δικαιώματα των ηλικιωμένων έτσι όπως προβλέπονται μέσα από τον χάρτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφέρει επίσης ότι μέσα από τις δράσεις και τις δραστηριότητες του οργανισμού, τα άτομα Τρίτης Ηλικίας λαμβάνουν βοήθεια στο να αντιμετωπίσουν τα θέματα που τους απασχολούν, να βλέπουν το μέλλον με πίστη και αισιοδοξία και να έχουν μια υγιή και αξιοπρεπή γήρανση.

Συμπληρώνει ότι σημασία έχει οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας να απολαμβάνουν τον σεβασμό και την αγάπη των συνανθρώπων τους όχι μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα αλλά καθημερινά. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα