Το παρασκήνιο εφιάλτη:Ο λόγος «νίκης» 7χρονης έναντι σάτυρου

Τη δική της θέση αναφορικά με την καταδίκη κατηγορούμενου για σεξουαλική παρενόχληση, εξέφρασε μέσω της εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι η Επίτροπος Προστασίας του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά.

Όπως επεσήμανε αρχικά η κ. Κουρσουμπά, λόγω ακριβώς του αυστηρού πλαισίου της νέας νομοθεσίας που θεσπίστηκε το 2014, ακολουθούνται πολύ αυστηρές μέθοδοι από τις Αρχές για διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων. Η ίδια, μάλιστα, όπως σημείωσε, ενημερώθηκε από τα Μέσα για την υπόθεση αυτή.

7χρονο έρμαιο αρρωστημένων ορέξεων γείτονα –Λεπτομέρειες σοκ

Κληθείσα να απαντήσει γιατί δεν ακολουθείται η μέθοδος του εξωτερικού, της δημοσιοποίησης δηλαδή του ονόματος του κατηγορούμενου, η κ. Κουρσουμπά ανέφερε ότι δεν δίδονται πληροφορίες προκειμένου να προστατευθεί η ταυτότητα του παιδιού.

Επεσήμανε, δε, ότι η νέα νομοθεσία δίδει στο Δικαστήριο τη δυνατότητα να επιβάλει κι άλλες επιπλέον ποινές ή μέτρα που θα ακολουθηθούν κατά την αποφυλάκιση του υπόπτου.

Η νομοθεσία προβλέπει 10 ή 15 χρόνια και μπορεί να επιβληθούν κι άλλες ποινές.

Το σημαντικό στην υπόθεση αυτή, είναι, όπως επεσήμανε η κ. Κουρσουμπά, ότι οι γονείς πίστεψαν και στήριξαν το παιδί τους. Απηύθυνε, δε, έκκληση όταν ένα παιδί τούς μιλήσει, να το πιστέψουν και να προχωρήσουν, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό.

Keywords