Παραλίμνι:Έκαψαν νεκρή αγελάδα στη θάλασσα –Πώς βρέθηκε εκεί

Έντονη συζήτηση προέκυψε τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κύπρο, με αφορμή μια αγελάδα που ξεβράστηκε στη θαλάσσια περιοχή Παραλιμνίου, κυρίως λόγω του τρόπου με τον οποίο ο Δήμος χειρίστηκε το θέμα της απομάκρυνσής της.

Συγκεκριμένα, στις 19 Νοεμβρίου εντοπίστηκε η νεκρή αγελάδα στον κόλπο Λευκόλλα και οι υπάλληλοι του Δήμου Παραλιμνίου αποφάσισαν να την κάψουν στη θάλασσα με λάστιχα αυτοκινήτου και ξύλα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους της περιοχής.

Σε επικοινωνία

που είχαμε με τον δήμαρχο Παραλιμνίου κύριο Θεόδωρο Πυρίλλη, μάς ανέφερε ότι μετά από θαλασσοταραχές, αν και είναι σπάνιο, ξεβράζονται στις ακτές νεκρά ζώα. Παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ξεβραστεί 3-4 αγελάδες στην περιοχή.

Ερωτηθείς από πού προκύπτουν τα νεκρά ζώα, ανέφερε ότι το πιο πιθανό είναι ότι τα πετάνε από πλοία τα οποία μεταφέρουν ζώα στη θάλασσα και μέσω των ρευμάτων καταλήγουν στις ακτές.

Όσον αφορά στους χειρισμούς σχετικά με τη μετακίνηση του νεκρού ζώου, παραδέχεται ότι κακώς χρησιμοποιήθηκε αυτός ο τρόπος «μετακίνησής» του. Όπως τού ανέφεραν οι υπάλληλοι του Δήμου, λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης της νεκρής αγελάδας, δεν μπορούσαν να τη μετακινήσουν, με αποτέλεσμα να την κάψουν με λάστιχα μέσα στη θάλασσα. Τόνισε ότι σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούνταν μηχανικά μέσα για την απομάκρυνση των νεκρών ζώων από τη θάλασσα.

Τέλος, αναφέρει ότι είχε διαταχθεί έρευνα για το συγκεκριμένο ζήτημα και έχουν γίνει αυστηρές συστάσεις στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα