Το Πανεπιστήμιο Κύπρου τιμά τη γιορτή των γραμμάτων με τον Παύλο Τσίμα

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου τιμά τη «Γιορτή των Γραμμάτων» με ειδική εκδήλωση, την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο, με την ευκαιρία της γιορτής των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων. Τα τελευταία χρόνια οι διοργανωτές έχουν φιλοξενήσει διάφορες διακεκριμένες μορφές των Γραμμάτων, της Θρησκείας, του Πολιτισμού και της Τέχνης.


Φέτος στην εν λόγω εκδήλωση θα παραστεί ο Έλληνας δημοσιογράφος, Παύλος Τσίμας. Ο έγκριτος και αγαπητός πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας, βραβευμένος το

1988 από Ίδρυμα Μπότση, θα μιλήσει για την Παιδεία, τη Δημοκρατία και τη Δημοσιογραφία.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, στις 6 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη.

Για δηλώσεις συμμετοχής: www.ucy.ac.cy/ucyevents. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων για αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα τηρηθούν όλα το προβλεπόμενα μέτρα κατά του Covid-19.

Ο Παύλος Τσίμας σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αν και ξεκίνησε την καριέρα του ως δικηγόρος, εντούτοις τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Ξεκίνησε το 1980 ως πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα Ριζοσπάστης και αργότερα διετέλεσε διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού 902 και της εφημερίδας ΠΡΩΤΗ. Από το 1991 αρθρογραφεί στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ, ενώ διετέλεσε και διευθυντής του περιοδικού ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Το 1987 συμμετείχε στην δημοσιογραφική ομάδα που εγκαινίασε τον ΑΘΗΝΑ 9,84 και από τότε έχει καθημερινή παρουσία στο ραδιόφωνο. Το 1993 παρουσίασε την πρώτη του ενημερωτική εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Στα χρόνια που ακολούθησαν, έχει παρουσιάσει εκπομπές δημοσιογραφικής έρευνας και πολιτικά talk shows (Μήλον της Έριδος, Μαύρο Κουτί, Έρευνα, κλπ.) στην τηλεόραση του ΜΕΓΚΑ και στην ΕΡΤ. Από το 2014 συνεργάζεται και πάλι με τον ΣΚΑΪ, όπου παρουσιάζει την καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή «Ημερολόγιο», συμμετέχει στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων και επιμελείται ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων «Το ημερολόγιο της κρίσης» και «Ο φερετζές και το πηλήκιο», από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανεπιστήμιο Κύπρου, Παύλο Τσίμα,panepistimio kyprou, pavlo tsima