Το Παγκόσμιο ρεκόρ και οι στόχοι της Εθνικής Ράγκμπι

Πανέτοιμο να παλέψει για την άνοδο στην Α’ Κατηγορία των Μικρών Κρατών είναι η Εθνική ομάδα Ανδρών του Ράγκμπι η οποία ξεκίνησε χθες τις υποχρεώσεις της στους ομίλους της διοργάνωσης.

Χθες αντιμετώπισε την Μάλτα εκτός έδρας και παρά την ήττα της με 31-3 εντούτοις διατηρεί ακόμα πολλές ελπίδες πρόκρισης αφού υπάρχουν αρκετά παιχνίδια. Η βροχή και ο δυνατός αέρας επηρέασαν την συνολική απόδοση της ομάδας μας παρόλο που σε κάποιες σημεία της αναμέτρησης παρουσίασε καλά στοιχεία.
«Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι στον όμιλο. Γνωρίσαμε την ήττα αλλά παραμένουμε προσγειωμένοι και το ίδιο αποφασισμένοι

ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας. Θέλουμε την άνοδο στην Α’ Κατηγορία των Μικρών Κρατών και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τα καταφέρουμε» ανέφερε αρχικά στην ιστοσελίδα μας ο αθλητής μας Παναγιώτης Νικολαϊδής.

Παρά το γεγονός ότι από πλευράς δημοσιότητας το εν λόγω άθλημα βρίσκεται πολύ χαμηλά εντούτοις οι επιτυχίες του είναι μεγάλες παρόλο που μετρά μόνο μερικά χρόνια παρουσίας της σε διεθνείς διοργανώσεις.

Κατέχει μάλιστα το Παγκόσμιο ρεκόρ στο άθλημα με τις συνεχόμενες νίκες στο σύνολο τους 24 και το οποίο απειλείται μετά από χρόνια από τη Νέα Ζηλανδία η οποία βρίσκεται στις 18.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνεχίσουμε να κάνουμε περήφανη την χώρα μας στο εξωτερικό. Το άθλημα του Ράγκμπι μπορεί στην Κύπρο να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλής όμως στο εξωτερικό είναι. Οι επιτυχίες της ομάδας μας τα προηγούμενα χρόνια αποτελούν για εμάς φάρο μέχρι να την ανεβάσουμε στην ελίτ κατηγορία. Δύσκολο εγχείρημα όμως πιστεύουμε ότι κάποια μέρα θα τα καταφέρουμε» μας είπε ο Παναγιώτης Νικολαϊδης για την όλη προσπάθεια που γίνεται.
Στον όμιλο της Εθνικής μας υπάρχουν συνολικά 5 ομάδες. Η Μάλτα, το Ισραήλ, η Κροατία, η Ανδόρα και η Κύπρος και ο επόμενος αγώνας της ομάδας μας είναι με την Κροατία στις 12 Νοεμβρίου σε παιχνίδι που θα γίνει στην Κύπρο.

Στην συνέχεια θα αγωνιστούν με Ανδόρα (εκτός) στις 11 Φεβρουαρίου το 2017 και Κροατία στις 6 Μαϊου του ίδιου έτους.

Τέλος ο Παναγιώτης Νικολαϊδης μας είπε καταλήγοντας: «Είναι δύσκολο για ένα άθλημα που δεν το γνωρίζει ο κόσμος και δεν έχει προβολή να μπορεί να έχει επιτυχίες. Εμείς κάνουμε ότι ανθρωπίνως είναι δυνατό για να το πετύχουμε. Με τους ελάχιστους χορηγούς που έχουμε κοντά μας. Ελπίζουμε με τις επιτυχίες μας στις διεθνείς διοργανώσεις να έρθουν και άλλοι κοντά μας αλλά και να μάθει και ο κόσμος περισσότερα για το άθλημα του Ράγκμπι».

Η Εθνική ομάδα Ανδρών του Ράγκμπι:

Προπονητής:

Αντρέα Μπίνικο
Το ρόστερ:
Αλέξανδρος Ζαβαλλής
Αντρέας Αντωνίου
Αντρέας Fell
Αντώνης Θωμά
Γιάννης Βαιμας
Γιάννης Blond
Γιώργος Αγαθοκλέους
Γιώργος Σαούνας
Δημήτρης Γρηγορίου
Λουκάς Φρίξου
Μάριος Ζακακιώτης
Max Bilton
Μιχαήλ Βασίλης
Μιχαήλ Χριστάκης
Μιχάλης Μαραθεύτης
Jack Bilton
Χρίστος Ιωάννου
Ματθαίος Κιγκ
Παναγιώτης Νικολαΐδης
Ρένος Ιωαννίδης
Σαμουήλ Emery
Χρίστος Κασάπης
Callum Χαραλαμπίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα