Πύρινα μέτωπα στη Λεμεσό - Μάχη από γης και αέρος

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με δύο πύρινα μέτωπα σε Παρεκκλησιά και Λόφου.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Παρεκκλησιάς βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, αφού κατέκαυσε έξι εκτάρια ιδιωτικής γης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Για κατάσβεση της φωτιάς ασχολήθηκαν συνολικά 25 άνδρες του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 10 πυροσβεστικά οχήματα, δύο γεωργικοί ελκυστήρες και τα δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών.

Στην περιοχή που γειτνιάζει με το Δάσος Παρεκκλησιάς παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τυχόν

αναζωπύρωση. Τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς διερευνώνται.

Η πυρκαγιά στην Λόφου συνεχίζει να είναι εκτός ελέγχου και επιχειρούν για την κατάσβεση της επίγειες δυνάμεις με 15 μέχρι στιγμής πυροσβεστικά οχήματα και ενισχύονται με άλλα 4 από άλλες επαρχίες και ΕΜΑΚ. Επιχειρούν επίσης δυνάμεις του Τμήματος Δασών ,Ταμείου Θήρας και Επαρχιακής Διοίκησης. Επιχειρούν 5 πτητικά μέσα της Δημοκρατίας καθώς επίσης 2 ελικόπτερα των Βρετανικών βάσεων. Στην πυρκαγιά μεταβαίνει και Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η πυρκαγιά είναι σε πολύ δύσβατη περιοχή με αδυναμία προσπέλασης πυροσβεστικών οχημάτων.

Νωρίτερα...

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από η ώρα 13.25 επιχειρεί πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα στο χωριό Λόφου της επαρχίας Λεμεσού. Η πυρκαγιά είναι και σε πολύ δύσβατη περιοχή και κατέκαυσε μεχρι στιγμής 4 εκτάρια.

Στην περιοχή βρίσκονται 7 πυροσβεστικά οχήματα. Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμει επίσης το Τμήμα Δασών και το Ταμείο Θήρας. Επιχειρούν επίσης και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς επίσης και ελικόπτερο της ΜΑΕΠ.

Εξάλλου, από η ώρα 13.27 οι δυνάμεις επιχειρούν σε πυρκαγιά παρά το χωρίο Παρεκκλησιά - Μαζόκαμπου της επαρχίας Λεμεσού σε ξηρά χόρτα , άγρια βλάστηση και δέντρα. Εκεί επιχειρούν σύνολο 5 πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λεμεσού και ΕΜΑΚ καθώς επίσης και το Τμήμα Δασών. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κοινοποιήθηκαν και τα 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών.

Keywords
Τυχαία Θέματα