Το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ τα είχε όλα... εκτός από νικητή

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, αφού Έβερτον και Λίβερπουλ έμειναν στο ισόπαλο 2-2. Συναρπαστικό παιχνίδι, με δοκάρι, κόκκινη και τέρμα που ακυρώθηκε στις καθυστερήσεις. 

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 3ο λεπτό, μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια άνοιξε το σκορ. Ο Ρόμπερτσον μπήκε στην περιοχή της Έβερτον από τα αριστερά, γύρισε στον Μανέ και εκείνος με πλασέ νίκησε τον Πίκφορτ για το 0-1. Οι reds στο 11ο λεπτό έχασαν τον καλύτερο τους αμυντικό, τον Φαν Ντάικ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το ντέρμπι. 

Οι γηπεδούχοι, μετά το τέρμα που δέχθηκαν βελτιώθηκαν και στο 20' έφεραν τον αγώνα στα ίσια. Ο Χάμες Ροντρίγκες εκτέλεσε κόρνερ, ο Κιν πήρε την κεφαλιά από κοντά νικώντας τον Άντριαν, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει, και έγινε έτσι το 1-1. 

Μέχρι το τέλος του πρώτου 45λέπτου δεν άλλαξε κάτι στο σκορ, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι καλύτερα και είχαν δύο καλές στιγμές στο 46' και το 48' με σουτ των Φαμπίνιο και Χέντερσον. Ακολούθησε όμως η πιο καλή στιγμή, με δοκάρι για τους γηπεδούχους. Ο Χάμες Ροντρίγκες έκανε την σέντρα και ο Ριτσάρλισον με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Αντριάν.

Στο 72ο λεπτό η Λίβερπουλ πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ. Ο Χέντερσον έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Μίνα απομάκρυνε την μπάλα σε ένα σημείο που βρισκόταν ο Σαλάχ, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον κίπερ της Έβερτον για το 1-2. 

Η Έβερτον, όμως, είχε για ακόμα μια φορά την απάντηση και στο 81' έφερε τον αγώνα στα ίσια. Ο Ντιν επιχείρησε την σέντρα από αριστερά και ο Κάλβερτ-Λιούιν με κεφαλιά νίκησε τον Αντριάν για το 2-2. 

Στο 89' ο ρεφ έδωσε κόκκινη κάρτα στον Ρισάρλισον για σκληρό μαρκάρισμα στον Τιάγκο.

Το παιχνίδι όμως είχε ένα συναρπαστικό φινάλε. Η Λίβερπουλ στις καθυστερήσεις πέτυχε και τρίτο τέρμα, όμως το VAR το ακύρωσε καθώς έκρινε πως ο Μανέ που έδωσε ασίστ στον Χέντερσον, ήταν για… χιλιοστά εκτεθειμένος, με αποτέλεσμα το 2-2 να είναι το τελικό σκόρ, σε ένα "γεμάτο" ντέρμπι. 

Keywords