Παραιτήθηκε από το Κίνημα Αλληλεγγύη ο Γιάννος Σκυλλουριώτης

Την απόφασή του να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του ως Εκπρόσωπος Παιδείας του Κινήματος Αλληλεγγύης, αλλά και ως Σύμβουλος της Προέδρου Κινήματος στην Εκτελεστική Επιτροπή όπως επίσης και να διαγράφει από μέλος του Κινήματος, ανακοίνωσε, με επιστολή του, στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, ο Γιαννος Σκυλλουριώτης.



Στην επιστολή του αναφέρει ότι είχε ενταχθεί στους κόλπους του Κινήματος πριν 2 χρόνια με πρόθεση να συμβάλει στα της πατρίδας και ειδικά σε θέματα παιδείας με στόχο τη βελτίωση, αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, με έμφαση το Δημόσιο Σχολείο.

«Οι θέσεις και  απόψεις σας για την ανάγκη βελτίωσης της Παιδείας ως στυλοβάτης της Πολιτείας μας, ήταν η κοινή μας συνιστάμενη», προσθέτει και αναφέρει ότι η επιτροπή Παιδείας, όμως, είναι μόνο ένα στοιχείο  της προσωπικότητας και ταυτότητας που διαθέτει κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα.

«Η προσπάθεια μου, ειδικά τον τελευταίο χρόνο για την αναγκαιότητα να εκπέμψουμε με διαφορετικό γνώμονα από το κομματικό κατεστημένο της Κύπρου δεν απέφερε το επιδιωκόμενο για μένα αποτέλεσμα. Τις θέσεις μου σας τις είχα παραθέσει και γραπτώς στις 10/6/2020 (επισυνάπτονται) με κοινοποίηση και στην  Εκτελεστική Επιτροπή. Θέσεις που εν ολίγοις επανέλαβα και στη χθεσινή μας συνεδρία. Η αίσθηση που αποκόμισα δεν είναι αυτή που εκφράζει την αξιοπρέπεια και ιδεολογία μου, αρχές που δεν θα μπορούσα  να υποστείλω, για αυτό και επιλέγω να αποχωρήσω», καταλήγει.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Αγαπητή  Δρ .Θεοχάρους μετά κι από την ψεσινή συνέδρια της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλληλεγγύης, θα ήθελα να σας εκφράσω και γραπτώς την απόφαση μου να παραιτηθώ από τα καθήκοντα μου ως Εκπρόσωπος Παιδείας του Κινήματος αλλά και ως Σύμβουλος σας στην Εκτελεστική Επιτροπή όπως επίσης και να διαγράφω από μέλος του Κινήματος Αλληλεγγύης.

Είχα ενταχθεί στους κόλπους του Κινήματος που προεδρεύετε, πριν 2 χρόνια με πρόθεση να συμβάλλω στα της Πατρίδας μας και ειδικά σε θέματα Παιδείας με στόχο  την βελτίωση, αναβάθμιση του εκπαιδευτικού  συστήματος, με έμφαση το Δημόσιο Σχολείο. Οι θέσεις και  απόψεις σας  για την ανάγκη βελτίωσης της Παιδείας ως στυλοβάτης της Πολιτείας μας, ήταν η κοινή μας συνιστάμενη.

Η επιτροπή Παιδείας όμως, είναι μόνο ένα στοιχείο  της προσωπικότητας και ταυτότητας που διαθέτει κάθε  Κοινοβουλευτικό Κόμμα. Η προσπάθεια μου, ειδικά τον τελευταίο χρόνο  για την αναγκαιότητα να εκπέμψουμε με διαφορετικό γνώμονα από το κομματικό κατεστημένο της Κύπρου δεν απέφερε το επιδιωκόμενο για μένα αποτέλεσμα. Τις θέσεις μου σας τις είχα παραθέσει και γραπτώς στις 10/6/2020 (επισυνάπτονται) με κοινοποίηση και στην  Εκτελεστική Επιτροπή. Θέσεις που εν ολίγοις επανέλαβα και στην χθεσινή μας συνέδρια. Η αίσθηση που αποκόμισα δεν είναι αυτή που εκφράζει  την αξιοπρέπεια και ιδεολογία μου, αρχές που δεν θα μπορούσα  να υποστείλω, για αυτό και επιλέγω να αποχωρήσω.

Αγαπητή Ελένη σ ’αυτά  τα δύο χρόνια συνεργασίας είχα πολύ όμορφες στιγμές φιλίας τόσο  μαζί σου αλλά και με αρκετά από τα μέλη και προσωπικό του Κινήματος Αλληλεγγύης. Φίλη Ελένη πάντα θα σε καμαρώνω για τα Ελληνορθόδοξα ιδεώδη  σου, για την εθελοντική προσφορά σου τόσο ως γιατρό αλλά κι ως άνθρωπο. Σ’ευχαριστώ για τα καθήκοντα που μου εμπιστεύτηκες και ανάθεσες. Λυπούμαι ιδιαίτερα που αφήνω στην μέση την πρωτοβουλία που ανέπτυξα ,  για υπερκομματική σύμπνοια κι ευαισθησία ανόρθωσης του Δημόσιου Σχολείου.  Ελπίζω οι σπόροι που φύτεψα να αποδώσουν.

Εύχομαι τόσο σε εσένα όσο και στο Κίνημα Αλληλεγγύης να πετύχετε τους στόχους σας προσφέροντας ουσιαστικά στην αποδομημένη κοινωνία και ταλαιπωρημένη Πατρίδα μας. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παραιτήθηκε, Κίνημα Αλληλεγγύη, Γιάννος Σκυλλουριώτης,paraitithike, kinima allilengyi, giannos skyllouriotis