Το Νοέμβριο ανοίγει ξανά το Bataclan

Την επαναλειτουργία του το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε η διεύθυνση του πολυχώρου Le Bataclan στο Παρίσι. Επιπλέον η διεύθυνση του πολυχώρου, ανέφερε και τον προγραμματισμό συναυλιών. Η επαναλειτουργία θα πραγματοποιηθεί ένα χρόνο μετά την επίθεση των τζιχαντιστών.

Τον περασμένο Νοέμβιο, ενοπλοι εισέβαλαν κρατώντας αυτόματα όπλα και φωνάζοντας ο Αλλάχ είναι μεγάλος άνοιξαν πυρ ανάμεσα στο πλήθος που παρακολουθούσε συναυλία ροκ συγκροτήματος της καλιφόρνιας. Σκοτώθηκαν πέραν των 90 ανθρώπων

ενώ σε επιχείρηση ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σκοτώθηκαν τρεις από τους δράστες και διασώθηκαν δεκάδες έντρομοι πολίτες που είχαν διατελέσει όμηροι των τρομοκρατών. Τη συναυλία παρακολουθούσαν περίπου 1500 άνθρωποι.

Οι εργασίες ανακαίνισης του Μπατακλάν «ξεκίνησαν» και –μολονότι δεν έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία επαναλειτουργίας του– έχουν ήδη προγραμματιστεί τέσσερις συναυλίες: ο Βρετανός τραγουδιστής Πιτ Ντόχερτι θα εμφανιστεί την 16η Νοεμβρίου, η Σενεγαλέζος καλλιτέχνης Γιουσού Ν' Ντουρ και το συγκρότημα Super Etoile de Dakar την 18η Νοεμβρίου, το αμερικανικό ροκ συγκρότημα Nada Surf τη 2α Δεκεμβρίου και οι Γάλλοι ράπερ MZ την 3η Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα