Το μισό Υπουργικό στη Βουλή

Ζέτα, Καδής και Λακκοτρύπης θα βρεθούν την επόμενη εβδομάδα ενώπιον του Σώματος
Έναρξη των εργασιών των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, υπό τη νέα σύνθεσή τους με συνεδρίες εθιμοτυπικού χαρακτήρα, αλληλογνωριμίας και προγραμματισμού

Με συνεδρίες κυρίως εθιμοτυπικού χαρακτήρα, αλληλογνωριμίας και προγραμματισμού, κύλησε η πρώτη μέρα των εργασιών των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, υπό τη νέα σύνθεσή τους. Την αυλαία άνοιξαν στις 9:00 το πρωί η Επιτροπή

Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, καθώς και η Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Στη συνέχεια σκυτάλη πήρε στις δέκα το πρωί η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού και στις 11:00 η Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ενδιαφέρουσα αναμένεται ότι θα είναι η επόμενη συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών που συνεδρίασαν χθες, καθώς ενώπιόν τους κλήθηκαν να βρεθούν οι αρμόδιοι Υπουργοί.

Στην Εμπορίου ο Λακκοτρύπης
Στην παρουσία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λακκοτρύπη, θα διεξαχθεί η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής. Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα σε σχέση με τους τέσσερεις πυλώνες του Υπουργείου, δηλαδή η ενέργεια, το εμπόριο, η βιομηχανία και ο τουρισμός, ενώ επί τάπητος θα τεθεί το θέμα του υφυπουργείου τουρισμού.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, αφού έγινε μια πρώτη γνωριμία μεταξύ των μελών της Επιτροπής και προχώρησαν στον προγραμματισμό των επόμενων βημάτων, ακολούθησε συνάντηση και γνωριμία με τους εκπροσώπους του Τύπου, οι οποίοι καλύπτουν θέματα ενέργειας, τουρισμού, βιομηχανίας και εμπορίου. Στόχος, η πιο ενεργός εμπλοκή των κοινοβουλευτικών συντακτών στις διαδικασίες της Επιτροπής, με τον πρόεδρό της Άγγελο Βότση να αναφέρει ότι οι συναντήσεις αυτές θα θεσμοθετηθούν και θα πραγματοποιούνται κάθε τρεις περίπου μήνες.

Στο μικροσκόπιο τα Panama Papers
Με πρώτο θέμα στην ατζέντα της τα Panama Papers για τη συνεδρίαση της επόμενης Τρίτης, ξεκινά το κοινοβουλευτικό έργο της και η Επιτροπή Θεσμών, η οποία συνήλθε στην πρώτη εθιμοτυπική της συνεδρίαση (βλ. σελίδα 8). Το θέμα εγγράφηκε ομόφωνα στην Επιτροπή απ' όλα τα κόμματα. Στη συγκεκριμένη συνεδρία θα κληθούν να συμμετάσχουν οικονομικοί και θεσμικοί φορείς.

Στη χθεσινή, πρώτη συνεδρία της Επιτροπής στη Βουλή, εκτός από την εθιμοτυπική αλληλογνωριμία και τον προγραμματισμό, τα μέλη είχαν συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνο Πετρίδη, αλλά και με εκπρόσωπο του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Ο Καδής στην Παιδείας
Στις 10:00 ακολούθησε η συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Η συνεδρία είχε καθαρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλληλογνωριμίας. Στην επόμενη συνεδρία, η οποία θα γίνει την Τρίτη, 21 Ιουνίου, θα παρευρεθεί ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, ο οποίος θα προβεί σε μια ενημέρωση της Επιτροπής για εκκρεμούντα θέματα και προτεραιότητες.

Επιτροπή Εργασίας με Ζέτα
Με πρώτο θέμα στην ατζέντα της τους εναρμονιστικούς κανονισμούς που αφορούν τα απλά δοχεία πίεσης αλλά και τις συσκευές και συστήματα προστασίας για χρήση σε εκρήξιμες ατμόσφαιρες, συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Εργασίας. Είχε προηγηθεί η αλληλογνωριμία μεταξύ των μελών της Επιτροπής και προγραμματισμός των εργασιών της. Στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής θα γίνει προσπάθεια να παρευρεθεί η Υπουργός Εργασίας για ενημέρωση σε σχέση με τα σημαντικά ζητήματα στον τομέα της Εργασίας, αλλά και για ενημέρωση σε σχέση με τις προτεραιότητες του Υπουργείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα