Πρόταση να συνεδριάζει την Παρασκευή η Ολομέλεια

ΠΡΟΤΑΣΗ για αλλαγή της ημέρας που συνεδριάζει η Ολομέλεια του Σώματος υπέβαλε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης. Συγκεκριμένα, πρότεινε όπως συνεδριάζει τις Παρασκευές το πρωί, αντί την Πέμπτη το απόγευμα. Ο κ. Συλλούρης είπε ότι είναι «εκ των ων ουκ άνευ» η Ολομέλεια να συνεδριάζει το πρωί και όχι το απόγευμα.

Το σκεπτικό για τη μεταφορά των συνεδριάσεων την Παρασκευή βασίζεται στο ότι θα υπάρχουν τέσσερις ημέρες για προετοιμασία, σύμφωνα με τον κ. Συλλούρη,

ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα σπάζει η εβδομάδα στη μέση και η Παρασκευή δεν θα είναι «νεκρή» μέρα για τη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε ριζικές αλλαγές στο νομοθετικό Σώμα, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, και συγκάλεσε σύσκεψη με αντικείμενο την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, για σήμερα το πρωί.

Ο κ. Συλλούρης, που συμμετείχε και για λίγη ώρα στην πρώτη εθιμοτυπική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, της οποίας την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο διετέλεσε Πρόεδρος, δέχθηκε αιτήματα από μέλη της Επιτροπής για επίσπευση της διαδικασίας, με στόχο τη μείωση της χρήσης χαρτιού που γίνεται στις Επιτροπές.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι υπάρχουν σκέψεις για την αλλαγή του ονόματος της Επιτροπής σε «Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα