Το μήνυμα του Αρχηγού της Αστυνομίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά Ναρκωτικών

Στη μάχη κατά των ναρκωτικών πρέπει να ριχθούμε όλοι, τονίζει ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου σε γραπτή δήλωση του για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Ταυτόχρονα, κ. Παπαθεοδώρου διαβεβαιώνει ότι από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, έχει θέσει το θέμα της αντιμετώπισης του φαινομένου των ναρκωτικών ψηλά στις προτεραιότητές του και ότι έτσι θα συνεχίσει, σεβόμενος τον άνθρωπο και τις αξίες που πρεσβεύει, όπως υπογραμμίζει, «για να εξασφαλίσουμε ένα υψηλό επίπεδο

προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της υγείας, της κοινωνικής σταθερότητας και της ασφάλειας».

«Σίγουρα, η πρόληψη δεν είναι υπόθεση μόνο των γονιών, μόνο των ειδικών, ή μόνο της Αστυνομίας, αλλά αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Η πρόληψη έχει άμεση σχέση με την καλλιέργεια μιας θετικής στάσης ζωής των νέων, αλλά και με την υιοθέτηση υγιή προτύπων», προσθέτει.

Αναφερόμενος στις δράσεις της Αστυνομίας για την αποτροπή και παρεμπόδισή του φαινομένου, ο Αρχηγός Αστυνομίας αναφέρει ότι «αυτό, επιτυγχάνεται μέσω της μείωσης της προσφοράς σε σχέση με τη διακίνηση, τη διάθεση και αγορά παράνομων ουσιών, καθώς επίσης και τη μείωση της εγκληματικότητας που σχετίζεται με τα ναρκωτικά».

Αναφέρει επίσης ότι μέσω της λειτουργίας του Γραφείου Πρόληψης και Κοινωνικής Παρέμβασης της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, και του σχεδιασμού και της υλοποίησης στοχευμένων προληπτικών προγραμμάτων και δράσεων, παρουσιάσεων, εργαστηρίων και άλλων εκδηλώσεων, «στοχεύουμε στη διαμόρφωση συνθηκών προστασίας του συνόλου των πολιτών και ιδιαίτερα της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας των νεαρών και των ανηλίκων».

Επιπρόσθετα, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ότι η Αστυνομία παρέχει συμβουλευτική και στήριξη σε άτομα, που είτε ζητούν οικειοθελώς βοήθεια από την Αστυνομία, είτε χρήζουν εξειδικευμένης βοήθειας, με την παραπομπή τους σε εξειδικευμένα Κέντρα για θεραπεία και ψυχολογική στήριξη.

Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου: "Καλύτερη γνώση, καλύτερη φροντίδα"

26η Ιουνίου - Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους#Cyprus #cypolice #naac_cyhttps://t.co/cpzZv1tRqn

— Αστυνομία Κύπρου (@Cyprus_Police) June 26, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρχηγού, Αστυνομίας, Παγκόσμια Ημέρα, Ναρκωτικών,archigou, astynomias, pagkosmia imera, narkotikon