Το μήνυμα του Show & Αβλαβές κατά του Bullying

Ένα μήνυμα κατά του Bullying με σύνθημα "είμαι δίπλα" σου, διάβασε εκ μέρους όλης της ομάδας παραγωγής ο Λούης Πατσαλίδης, πριν αρχίσει το 10ο Show &Αβλαβές.

Ο παρουσιαστής, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μόνο μετά από από τραγικά γεγονότα όπως το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη θυμόμαστε ότι η κοινωνία μας αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως είναι και το bullying."Καθημερινά, πολλοί συνάνθρωποι μας και κυρίως νέοι γίνονται θέματα ψυχολογικών, σωματικών και φραστικών επιθέσεων εξαιτίας της διαφορετικότητας τους. Όσο βλέπουμε δίπλα μας τέτοιες καταστάσεις

και δεν αντιδρούμε προστατεύοντας τα θύματα του bullying τότε είμαστε συνένοχοι. Συνένοχοι είμαστε και όσοι γονείς δεν διδάξαμε στα παιδιά μας την αποδοχή της διαφορετικότητας, τη σημασία να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας όπως κι αν είναι και να τους θεωρούμε πάντα, μα πάντα ίσους με εμάς".Αναφέρθηκε σε χαρακτηρισμούς χωρίς μπίπ και απευθυνόμενος στα σιωπηλά θύματα bullying είπε :Είμαστε δίπλα σου. Και σε αγαπάμε.Είμαστε δίπλα σου και χαιρόμαστε με τη διαφορετικότητα σου.Είμαστε δίπλα σου γιατί για εμάς δεν έχει σημασία η εμφάνιση, το χρώμα σου, το αν είσαι gay ή straight, ψηλός ή κοντός, παχύς ή λεπτός, ή ποια είναι η αντίληψη σου για τον κόσμο.Είμαστε δίπλα σου γιατι σε αγαπάμε όπως είσαι.Γι’ αυτό, πρέπει να αγαπήσεις κι εσύ τον εαυτό σου και να ζήσεις όπως εσύ θες.Εάν είσαι θύμα του bullying μίλα. Τώρα. Μην το αφήσεις να καθορίσει τη ζωή σου. Υπάρχουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι δίπλα σου απ’ ότι νομίζεις. Και θα ξαφνιαστείς με το πόσο μπορούν να φτιάξουν τα πράγματα.Μην απελπιστείς ούτε για μια στιγμή. Γιατί τα πράγματα πάντα γίνονται καλύτερα. Θα το δεις.Γιατί πολύ απλά, είμαστε δίπλα σου.

Keywords
Αναζητήσεις
bullying
Τυχαία Θέματα