Το μεγάλο μυστήριο με τον Ντούσαν Κέρκεζ

Δεν είναι ότι έφτασε στη διακοπή με δύο ήττες, στις οποίες δεν πέτυχε γκολ, δεν είναι ότι στα τέσσερα παιχνίδια που μεσολάβησαν από την προηγούμενη διακοπή μέτρησε μόνο μια νίκη (επί της νεοφώτιστης ΠΑΕΕΚ), δεν είναι η γκέλα απέναντι στον ουραγό Εθνικό, δεν είναι το πλασάρισμα εκτός πρώτης εξάδας, δεν είναι καν η χειρότερη συγκομιδή επί Ντούσαν Κέρκεζ μετά από οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος.

Σε αυτόν τον άκρως ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο μαραθώνιο των 12 ομάδων όλα είναι στο πρόγραμμα, όλα είναι στο παιχνίδι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ΑΕΛ είναι πως δεν πείθει. Πως σκορπά την εντύπωση πως σταμάτησε να προοδεύει. Και, ως γνωστόν, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η στασιμότητα σημαίνει οπισθοχώρηση.

Είναι δύο φορές παράδοξο ότι αυτό συμβαίνει στην τρίτη χρονιά που η προετοιμασία και η στελέχωση έγινε από τον ίδιο προπονητή. Βήμα το βήμα, λιθαράκι-λιθαράκι, ο Κέρκεζ εξέλιξε τον λεμεσιανό σύλλογο σε διεκδικητή του τίτλου. Και αν την περασμένη περίοδο μπήκε στην κούρσα από την… εξωτερική, γι’ αυτή τη σεζόν σχεδόν άπαντες τον λογάριαζαν ως ισότιμο «μνηστήρα» τα κούπας.

Κατά τα φαινόμενα, ωστόσο, η ουρά του γαϊδάρου αποδεικνύεται πιο ζόρικη από τον ίδιο τον γάιδαρο. Ενώ της απέμενε ένα βήμα (το τελικό), η ΑΕΛ έκανε δύο βήματα πίσω. Το 4-1-4-1 (4-3-3 με ανάποδο τρίγωνο, αν προτιμάτε) που την περασμένη περίοδο έκανε την ομάδα πιο επιθετική, παραγωγική κι ελκυστική, παρέδωσε τη σκυτάλη στο (πιο συντηρητικό) 4-2-3-1.

Το μυστηριώδες «γιατί;» μόνον ο Κέρκεζ μπορεί να το απαντήσει. Όπως και στο (εξ ίσου μυστηριώδες) ερώτημα, γιατί δυσκολεύεται να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις σε μια ομάδα που φέρει τη «σφραγίδα» του κι απαρτίζεται από παίκτες που ο ίδιος έχει επιλέξει ή/και δουλέψει.

Η αστοχία στις μεταγραφικές επιλογές του καλοκαιριού (θα μπορούσε να) είναι μια εξήγηση, αλλά όχι αρκούντως πειστική. Ούτε το απουσιολόγιο προσφέρει ακαταμάχητα επιχειρήματα. Ο τεχνικός της ΑΕΛ δείχνει κάπου και κάπως να έχει θολώσει νοητικά, να παρεκκλίνει από τη γραμμή εξέλιξης των περασμένων σεζόν.

Όσο πιο γρήγορα καθαρίσει το μυαλό του, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχει η ομάδα του να προλάβει το τρένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντούσαν Κέρκεζ,ntousan kerkez