Το κράτος διαγράφει οφειλές πολιτών κάθε μήνα

Σε διαγραφές οφειλών φυσικών προσώπων, που για κοινωνικούς λόγους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, προχωράει κάθε μήνα το κράτος.

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι πρόκειται για μια πρακτική η οποία έχει στόχο την ανακούφιση πολιτών που έχουν συσσωρεύσει παλαιά χρέη ετών προς το κράτος τα οποία δεν πρόκειται να εισπραχθούν, αλλά εξακολουθούν να βαραίνουν τα λογιστικά βιβλία του κράτους και των πολιτών.

«Έτσι, οι συγκεκριμένοι πολίτες προσέρχονται στο αρμόδιο τμήμα, καταθέτουν αποδεικτικά στοιχεία για την κακή οικονομική τους κατάσταση και την αδυναμία

τους να ανταπεξέλθουν στα συσσωρευμένα χρέη του παρελθόντος και αφού γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από τον κρατικό μηχανισμό, προχωράμε σε διακανονισμό. Αν ακόμα κι αυτό δεν βοηθήσει την κατάσταση, οι περιπτώσεις μία προς μία κάθε μήνα οδηγούνται στο Υπουργικό Συμβούλιο και μετά τη σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης, προχωράμε σε διαγραφές», αναφέρουν πηγές που έχουν καλή γνώση των διαδικασιών.

Έτσι, προσθέτουν, και ο οφειλέτης παίρνει μια ανάσα για να μπορέσει να ορθοποδήσει και να ξαναμπεί σε παραγωγική φάση, αλλά και το κράτος απαλλάσσεται λογιστικά από χρέη τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να εισπράξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα