Το κοριτσάκι που είχε παραγκωνιστεί στη γιορτή, τραγούδησε και συγκίνησε

Την Μαρία Ραφαέλα την θυμάται όλη η Κύπρος. Είναι το κοριτσάκι με σύνδρομο Down, το οποίο κατά τη διάρκεια της περσινής γιορτής στην επέτειο της 28ης Οκτώβριου παραγκωνίστηκε.

Η διάκριση αυτή έφερε αντιδράσεις από γονείς παιδιών με σύνδρομο Down. Συζητήσεις, για το πώς ο τομέας της εκπαίδευσης, στηρίζει αυτά τα παιδιά ώστε να ενσωματωθούν στις τάξεις με τα άλλα παιδιά και να μην αισθάνονται τον παραγκωνισμό και την απομόνωση.

Βράχος, η μητέρα, της μικρής Μαρίας Ραφαέλας, πάλεψε και κέρδισε την ενσωμάτωση του παιδιού

της σε τάξη και όχι σε ειδική μονάδα. Φέτος η Μαρία Ραφαέλλα, τραγούδησε. Τραγούδησε με τον δικό της τρόπο, μαζί με άλλα παιδιά σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και συγκίνησε.

Περήφανη η μητέρα της κοινοποίησε σχετικό βίντεο ενώ από πλευράς της η Εκπρόσωπος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων Γιούλα Πιτσιάλη, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

«Αυτό είναι το ίδιο παιδί που αν θυμάστε καλά , αγνόησαν και πέρασαν το μικρόφωνο πίσω στην πλάτη της σε γιορτή στο σχολείο της . Με τους αγώνες των γονιών της κατάφερε να ενσωματωθεί και να συμμετέχει ( παρόλες τις ενστάσεις από εκπαιδευτικούς και από γονείς οι οποίοι δεν ήθελαν να είναι στην τάξη τους). Με την επιμονή των γονιών της το παιδί βγήκε από την ειδική μονάδα , είναι στην τάξη ,του δόθηκε δασκάλα νοηματικής γλώσσας ..και Με την κατάλληλη εκπαίδευση κατάφερε να χρησιμοποιεί την νοηματική γλώσσα ..ΟΛΑ αυτά με πολλούς αγώνες !! ..παροχές που θα επρεπε να είναι αυτονόητες ..και όμως δεν ήταν ..εάν δεν το πάλευαν οι γονείς αυτό το παιδί θα ήταν καταδικασμένο στην απομόνωση χωρίς στοιχειώδη εκπαίδευση. Η αποδοχή αυτού του παιδιού στην τάξη δεν ήταν και δεν είναι εύκολη .. εύχομαι όλοι να καταφέρουν να αγκαλιάσουν την διαφορετικότητα .Συγκινήθηκα πολύ με αυτό το βίντεο , ευχαριστούμε που το μοιράστηκες και μας έδωσες το μήνυμα πώς όταν επιμένουμε εμείς οι γονείς , κερδίζουν τα παιδιά μας , και χαρά και γνώση και ενσωμάτωση .. Μέχρι η νοοτροπία μας να τους επιτρέψει την συνύπαρξη ως αυτονόητο δικαίωμα».

Η μητέρα της Μαρία Ραφαέλλας, έγραψε συγκινημένη: «Ζητήσαμε να δοθεί στο κορίτσι μας η ευκαιρία να επικοινωνεί και με τη νοηματική γλώσσα. Μετά από λίγους μήνες σε πρόσφατη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στάθηκε ανάμεσα σε άλλα παιδάκια για να τραγουδήσει... όπως μπορεί και στη νοηματική. Μπράβο στο κοριτσάκι μας!! Χαιρόμαστε για αυτούς που «το επέτρεψαν» και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη δασκάλα που διδάσκει νοηματική στο κοριτσάκι μας και για ότι της πρόσφερε μέχρι τώρα. Η χαρά και η συγκίνηση μας μεγάλη και η δική της αφού τελείωσε το τραγούδι μεγαλύτερη.. τόσο που έτρεξε στη αγκαλιά μας... μετά έκλαψε για λίγο. Γιατί..;; Σαν γονείς μπορούμε να αντιληφθούμε τους λογούς και την κρατήσαμε εκεί... στη αγάλια μας.........Εύχομαι από καρδιάς αυτά τα Χριστούγεννα και πάντοτε όλοι να βρίσκονται «όπου υπάρχει αγάπη...»

Δείτε πιο κάτω το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα