Το καλοκαίρι συμφώνησε για αξιολόγηση μαθητή, τώρα βλέπει προβλήματα η ΠΟΕΔ

Βαθαίνει το ρήγμα στην παιδεία. Με τους καθηγητές φαίνεται να συμπορεύονται οι δάσκαλοι, καθώς φέρονται να είναι αντίθετοι με την αξιολόγηση του μαθητή.

Παρόλο που Υπουργείο Παιδείας και δάσκαλοι το καλοκαίρι έδωσαν τα χέρια, συμφωνώντας για την σταδιακή εφαρμογή ενός Ενιαίου Σχεδίου Αξιολόγησης του Μαθητή, η ΠΟΕΔ σε εγκύκλιό της προς τα μέλη της αναφέρει:

«Ξεκαθαρίζουμε

ότι η ΠΟΕΔ δεν έχει συμφωνήσει και δεν έχει υιοθετήσει στην ολότητά του το Σχέδιο που έχει αναρτήσει το Υπουργείο Παιδείας, στην ιστοσελίδα του(…) Προκειμένου, όμως, να αρχίσει να εφαρμόζεται από την φετινή σχολική χρονιά μια πρώτη προσπάθεια, προχώρησε σε συμφωνία με το Υπουργείο Παιδείας για σταδιακή εφαρμογή, με πολύ συγκεκριμένο τρόπο στην βάση καθορισμένων παραμέτρων.

Ως εκ τούτου, σας καλούμε μέχρι την οριστική κατάληξη επί όλων των σημείων που θα κληθείτε να εφαρμόσετε στην φετινή σχολική χρονιά, να συνεχίσετε να πράττετε όσα κάνετε μέχρι σήμερα».

Αυτούσια η επιστολή της ΠΟΕΔ:

Σημειώνεται πως σήμερα το πρωί συνεδρίασε η Γραμματεία των καθηγητών, ΟΕΛΜΕΚ, μετά την προτροπή του υπουργού Παιδείας, να αποστείλουν εκ νέου τις θέσεις τους αναλυτικά. 

Στην ανακοίνωσή της η ΟΕΛΜΕΚ, κάνει λόγο για συντήρηση της κρίσης από το Υπουργείο Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα