Το Ισραήλ ανοίγει το παλάτι του Ηρώδη για τουρισμό (ΦΩΤΟ)

Οι ισραηλινές αρχές θα ανοίξουν το παλάτι-φρούριο του Βασιλιά Ηρώδη στο Ηρώδιο αυτήν την Κυριακή, δίνοντας στους τουρίστες την ευκαιρία να κοιτάξουν πίσω 2.000 χρόνια και να ανακαλύψουν τον πλούσιο τρόπο ζωής τυράνου Τετράρχη  της ρωμαϊκής εποχής.

Ο ήδη δημοφιλής τουριστικός προορισμός κοντά στη Βηθλεέμ βρίσκεται σε ανασκαφή τα τελευταία 13 χρόνια, μετά την ανακάλυψη του τάφου του Ηρώδη.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ο Ηρώδης αποφάσισε να θάψει το παλάτι του κοντά στο τέλος της ζωής του και αυτή η απόφαση έχει βοηθήσει ουσιαστικά την αρχαιολογική

κοινότητα, καθώς ένα μεγάλο μέρος του χώρου συντηρήθηκε  τα τελευταία 2.000 χρόνια.

Ο βασιλιάς Ηρώδης έμεινε ίσως πιο γνωστός για την εντολή σφαγής των αθώων βρεφών κατά τη γέννηση του Ιησού, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Ματθαίου στη χριστιανική Αγία Γραφή.

Η Ισραηλινή Αρχή Φύσης και Πάρκων θα ανοίξει ξανά τον χώρο  την Κυριακή και θα είναι η πρώτη φορά που οι τουρίστες θα μπορούν να δουν την τοξωτή σκάλα, το φουαγιέ και το ιδιωτικό θέατρο 300 θέσεων στι Ηρώδιο.

Ο Ηρώδης ήταν ο Ρωμαίος βασιλιάς που κυβέρνησε την Ιουδαία από το 37 έως το 4 π.Χ. Αρχικά είχε  ταυτιστείμε τις εβραϊκές παραδόσεις, αλλά σταδιακά με την πάροδο του χρόνου υιοθέτησε περισσότερο το ρωμαϊκό τρόπο ζωής,  όπως φαίνεται στους βελούδινους πίνακες και τις διακοσμήσεις που κοσμούσαν το παλάτι και μαυσωλείο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Ηρώδη, ΦΩΤΟ,israil, irodi, foto