Το ισχυρό χαρτί Ερντογάν, τα τετελεσμένα και το δίλημμα της ε/κ πλευράς (vid)

Δεύτερη ανάγνωση της παράνομης επίσκεψης Ερντογάν έκανε στο Σίγμα ο διευθυντής του ΚΥΚΕΜ Χρίστος Ιακώβου.

Αρχικά ανέφερε ότι το σκηνικό που εκτυλίχθηκε σήμερα στα κατεχόμενα είναι μια επανάληψη του παρελθόντος το οποίο το έχουμε δει πυκνά τα τελευταία χρόνια.
«Σε επίπεδο τακτικής η ανακοίνωση για τις κατοικίες δείχνει μια προσπάθεια της Τουρκίας να εδραιώσει ακόμα περισσότερο την κατοχή μετατρέποντας τα τετελεσμένα σε νέα πολιτικά δεδομένα τα οποία θα έχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως ισχυρό

χαρτί. Σε επίπεδο στρατηγικής μας είπε ότι είναι εδώ και ότι δεν θα φύγει. Μας είπε ότι θα υπάρξει ένα συνεταιρικό κράτος στο οποίο αυτός θα είναι ο συνεταίρος μέσω των τ/κ» είπε ο κ. Ιακώβου.

Δείτε επίσης: Ερντογάν από κατεχόμενα: Προτεραιότητά μας η μεταφορά ηλεκτρισμού από Τουρκία

Μετέπειτα συμπλήρωσε ότι «με αυτά τα δεδομένα, μπαίνει ένα δίλημμά στη δική μας πλευρά για το πότε και πώς θα πάει σε διαπραγματεύσεις με ποια στοχοθεσία και ποιος θα είναι ο βραχυπρόθεσμός, ο μεσοπρόθεσμος και ο μακροπρόθεσμος στόχος από τη στιγμή που η Τουρκία ξεκαθαρίζει ότι αυτά που βλέπετε να δημιουργούνται δεν πρόκειται να αναιρεθούν».

Για το φυσικό αέριο είπε ότι η κακή χρήση σε επίπεδο τακτικής μπορεί να μας εγκλωβίσει σε επιλογές που η μια να είναι χειρότερη από την άλλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα