Το είπε και το έκανε η Λουτ – Γιατί πήγε μόνη στο Προεδρικό

Χωρίς τη συνοδεία της ομάδας της Ελίζαμπεθ Σπέχαρ κατέφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο η Ειδική Απεσταλμένη του Γ.Γ. για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, όπως άλλωστε είχε μεταδώσει και το ΣΙΓΜΑ τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, η Αμερικανίδα διπλωμάτης συνοδεύεται μόνο από μια δική της συνεργάτιδα. Η επιλογή αυτή, ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια της ίδιας να διαμορφώσει προσωπική εικόνα για το πού βρίσκονται τα πράγματα στο Κυπριακό, χωρίς τις οποιεσδήποτε υποβολές.

Η συνάντηση της κυρίας Λουτ με τον Πρόεδρο

Αναστασιάδη, ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 10:15.

Εντός της αίθουσας μαζί με την κυρία Λουτ βρίσκονται μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε δεν θα προβεί σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Η ίδια αναμένεται να συναντηθεί στις 3:30 στα κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Απόψε (23/7) αναμένεται να φτάσει στα κατεχόμενα κι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Στόχος των βολιδοσκοπήσεων της κυρίας Λουτ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, είναι να κλειδώσει συνάντηση Αναστασιάδη και Ακιντζί μόνο υπό την δική της παρουσία.

Αρχές Σεπτεμβρίου υποβάλλεται η έκθεση Λουτ στον Γ.Γ. του ΟΗΕ

Σε μια άλλη εξέλιξη, αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη η έκθεση της Συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ προς τον ίδιο τον Αντόνιο Γκουτέρες σε σχέση με τις διερευνητικές επαφές που θα έχει τις επόμενες εβδομάδες με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών.

Η κ. Λουτ, η οποία βρίσκεται σήμερα στην Κύπρο για επαφές με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, θα αναχωρήσει από το νησί αύριο το πρωί, καθ' οδόν προς τη Νέα Υόρκη.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, μόλις καθοριστούν οι ημερομηνίες των επαφών της σε Άγκυρα, Αθήνα, Λονδίνο και Βρυξέλλες, η κ. Λουτ θα επιστρέψει στην Ευρώπη.

Εν συνεχεία, θα συντάξει την έκθεσή της προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη αρχές Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα