Το δώρο του Μαδούρο στον Ερντογάν (BINTEO-ΦΩΤΟ)

Πολλοί αναρωτιούνται σήμερα τι ‘αλισβερίσι’ έγινε μεταξύ δύο τόσο μακρινών φίλων του πλανήτη, μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βενεζουελανού Νικολάς Μαδούρο, και πώς μπορεί να συντηρηθεί μία τέτοια… σχέση εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του «Σίγμα» στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, η επίσκεψη Ερντογάν στη Βενεζουέλα φαίνεται να αποτιμάται… χρυσή, καθώς το BBC και τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμφωνίες ανεκτίμητης αξίας

μεταξύ Τουρκίας και Βενεζουέλας. Από μέταλλα, ορυκτά, πετρώματα μέχρι και… χρυσό! Καθώς η Βενεζουέλα είναι πνιγμένη στα προβλήματα, η κατάσταση έχει επηρεάσει ριζικά τον κλάδο της εξόρυξης ανεκτίμητων μετάλλων, με την κακοδιαχείριση και την έλλειψη επενδύσεων να έχει φτάσει τον τομέα των μεταλλωρύχων και χρυσοχόων της χώρας στο ναδίρ. Ο φυσικός πλούτος ωστόσο υπάρχει, γι’ αυτό και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν –λέγεται- ότι πρόσφερε τουρκική τεχνογνωσία αλλά και εργατικά χέρια στον Μαδούρο (στέλνοντας Τούρκους μεταλλωρύχους στη χώρα της Λατινικής Αμερικής), προκειμένου ο χρυσοφόρος αυτός κλάδος να αναπτυχθεί και πάλι στη Βενεζουέλα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, φεύγοντας από τη χώρα, πήρε πάντως και κάτι ως ‘προκαταβολή’ σε… χρυσό. Ο πρόεδρος Μαδούρο της Βενεζουέλας τού χάρισε ένα χρυσό σπαθί, ρεπλίκα του σπαθιού του Σιμόν Μπολιβάρ, ανεκτίμητης αξίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα